Pizsamaparti Da Vincivel Mátyás udvarában

Rejtélyfejtő pizsamaparti
A Rejtélyfejtő Pizsamapartin, július 2-án, éjszakai kalandtúrán fedezhetik fel a gyerekek a Nemzeti Múzeum titkait.
Vágólapra másolva!
Titkok, legendák, izgalmas, éjszakai kalandtúra, Mátyás udvarának titkai és Da Vinci találmányai várják a gyerekeket a Nemzeti Múzeumban július 2-án, a Rejtélyfejtő Pizsamapartin.
Vágólapra másolva!

A Da Vinci Pizsamaparti olyan egyedülálló program, ahol a 7-13 éves gyerekek élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal. A sorozatba idén nyártól havi rendszerességgel belép a Magyar Nemzeti Múzeum is, új helyszínként. Az iskolás látogatók

zárás után, éjszaka fedezhetik fel a múzeum látnivalóit.

A Rejtélyfejtő Pizsamapartin, július 2-án, éjszakai kalandtúrán fedezhetik fel a gyerekek a Nemzeti Múzeum titkait. Forrás: Magyar Nemzeti Múzeum

Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna igazgatója úgy gondolja, hogy tanuláskor a lényeg a jelenségekben való elmélyedés és az élmény, amely hozzá társul, mert ez jóval a tanulás után is fenntartja az érdeklődő nyitottságot. Szerinte a pizsamapart-sorozat éppen ilyen inspiráló tanulási élményt nyújt.

Az ebben a szellemben tervezett ismeretterjesztő pizsamapartik lényege is ez, melynek köszönhetően az elhangzottak rögzülnek, s a tervek szerint örök élménnyé is válnak”

– mondja a tulajdonos. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes, oktató műsorainak segítségével a magyar történelmi érdekességeken túl Leonardo Da Vinci életéről és találmányairól is tanulhatnak majd a gyerekek.

A Magyar Nemzeti Múzeum gyakorlott múzeumpedagógusai olyan egyedülálló programot dolgoztak ki a pizsamaparti-programra, amelynek során

a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket, miközben részt vesznek egy időutazáson.

Megismerik Hunyadi Mátyás udvarát és titkait, de ehhez elég ügyesnek kell lenniük a rejtvény- és kódfejtésben. Reneszánsz táncoktatás és a középkori kőtár zseblámpás lovagkeresése is része a programnak. Az éjszakai kalandok végeztével a „pizsamás kutatók” a múzeum egyik legszebb termében, a Kupolateremben töltik az éjszakát.

A jelentkezéshez szükséges minden információ megtalálható a Magyar Nemzeti Múzeum honlapján.