Kiderült, hogy a pintyek egész jól gitároznak

pinty gitár
Vágólapra másolva!
Úgy ugrándoznak a kismadarak a fémhúrokon, mintha mindig is ez lett volna a vágyuk. És hát ki tudhatja, mit szerenének a pintyek.
Vágólapra másolva!

Egy tucat elektromos gitár, egy csomó zúzós effekt, csöves erősítők, pár fűcsomó és közel száz pinty, vagy más énekesmadár - ezzel már be lehet kerülni ma egy menő múzeumba. Ez így elég furcsán hangzik, de a végeredményt látva és hallva, mi meg vagyunk győzve: ha Budapestre érkezne a műalkotás, szívesen megnéznénk.

Des oiseaux qui jouent de la guitare au Musée des beaux-arts d...

Des oiseaux qui jouent de la guitare au Musée des beaux-arts de Montréal, difficile d'y résister. Les explications : http://bit.ly/1Lwvh1r

Szerző: Radio-Canada Arts et divertissement, 2015. november 23.

A montreali művészetek múzeumában járunk egyébként, ahol mától állították ki Céleste Boursier-Mougenot, francia művész munkáját.

Ő a gitározó pintyeket amúgy organikus installációnak nevezi.

Hozzátesszük, hogy a gitározó madárkákat csak mi hívtuk megengedhetetlen leegyszerűsítéssel pintyeknek, valójában a pintyfélék családjába tartozó különféle fajokról van szó.

Már többször kiállítátták az alkotást, de ilyen sok gitárral és ilyen sok madárral még soha Forrás: YouTube

A lényeg, hogy énekesmadarak ugrálnak a Gibson-gitárokon, úgyhogy most az egyszer nemcsak énekelnek, hanem gitároznak is hozzá. A kiállítás látogatói a repkedő madarak között szabadon sétálgatva hallgathatják a zenére emlékeztető hanghatásokat.

Egyébként nem valami fiatal, feltörekvő művészről van szó, hanem egy befutott alkotóról: Céleste Boursier-Mougenot képviselte hazáját a 2015-ös velencei biennálén.