Lemondott a velencei biennále nemzeti biztosa

Balatoni Monika államtitkár beszél Közéleti személyiség foglalkozása politikus politikusnő
Budapest, 2013. március 15. Balatoni Mónika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján bejelenti, hogy a rendkívüli időjárás miatt az idén közjogi méltóságok jelenléte nélkül, minimális katonai tiszteletadás mellett vonják fel a nemzeti lobogót március 15. alkalmából Budapesten, 2013. március 15-én. Az időjárás miatt elmaradnak a március 15-ei szabadtéri állami rendezvények. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Balatoni Monika, a velencei biennále nemzeti biztosa. Felmentését szeptember végével kezdeményezte az emberi erőforrások miniszterénél.
Vágólapra másolva!

Balatoni Monika 2014. november elseje óta látta el a nemzeti biztosi feladatokat. Kinevezése után úgy fogalmazott, a képzőművészet és az építészet mellett a többi művészeti ágra is koncentráló magyar jelenlétet tervez a velencei biennálékon.

Nem tudni, miért mondott le Forrás: MTI/Földi Imre

"A biennále komoly imázsépítési lehetőség mind a részt vevő művészek, mind az országok számára, jó lenne ezeket a lehetőségeket bővíteni a képzőművészeten és az építészeten túl is; ráadásul jó ideje megfigyelhető tendencia, hogy a hagyományos művészeti ágak között egyre inkább elmosódnak a határok" - hangsúlyozta hivatalba lépését követően.

De valószínű, hogy az okok között ott lehet a biennálé átpolitizáltsága, többek között az elmúlt napok eseményei, amikor tüntetők szögesdróttal és plakátokkal zárták el a magyar pavilon bejáratát.