849 évig bérelhet helyet a királynő mellett, aki fizet 1 milliárdot

Royal Albert Hall, Vilmos herceg, Erzsébet királynő
Britain's Queen Elizabeth II (L) talks with Britain's Prince William, Duke of Cambridge (R) in the Royal Box at the Royal Albert Hall during the annual Royal Festival of Remembrance in central London on November 7, 2015. AFP PHOTO / POOL / CHRIS JACKSON / AFP PHOTO / POOL / Chris Jackson
Vágólapra másolva!
Eladó egy páholy II. Erzsébet királynő ülőhelye közelében, a londoni Royal Albert Hall hangversenyteremben. 2,5 millió fontért (körülbelül 890 millió forintért) árulják a 849 évre szóló bérleti díjat.  
Vágólapra másolva!

2,5 millió fontért (nagyjából 890 millió forintért) hirdették meg a Royal Albert Hall egyik páholyának bérleti díját. Ez persze nem egy havonta fizetendő összeg, hanem egyszeri díj, ami 849 évre biztosítja a vevő és családjának az előkelő helyet a hangversenyteremben - írja a CNBC.

II. Erzsébet és Vilmos herceg az uralkodói páholyban 2015-ben Forrás: AFP/2015 Getty Images/Chris Jackson

A 12 ülőhelyes privát páholy bérleti joga a 849 év alatt generációkról generációkra örökíthető a vevő családján belül. Az egész ingatlant kezelő Harrods Estates értékesítési vezetője, Nicholas Shaw azt mondta, hogy ezek a páholyok nagyon kelendőek az utóbbi évtizedekben, és sokan egyfajta befektetésként kezelik. Azt is mondta,

bízik abban, hogy brit kézben marad a bérleti jog.

Az Albert Hall 1871-ben nyílt meg. Nézőterén 5272 ülőhely van, ezek közül körülbelül 1300 van magánkézben. A most eladásra kínált páholyt öt páholy választja el a királynő ülőhelyétől. Idén a brit filmakadémia (British Academy of Film and Television Arts - BAFTA) díjátadó ünnepségét is az Albert Hallban rendezik meg. A díjátadón rendszerint a királyi család tagjai is megjelennek.