Január 1-jén ünnepi koncertet adnak a Virtuózok

Váradi Gyula
Vágólapra másolva!
A nagy sikerű komolyzenei tehetségkutató műsor, a Virtuózok ifjú szereplői a Zeneakadémián köszöntik 2017-et.
Vágólapra másolva!
Váradi Gyula Forrás: Virtuózok

A Virtuózok Produkció 2016. január 1-jén, hagyományteremtő szándékkal, gálakoncerttel köszöntötte az új évet: a Zeneakadémia nagytermében ünnepelték az év első napját a jövő nagy reménységei és mestereik. A hangversenyt a televízió élőben közvetítette. A vártnál is nagyobb siker miatt a Virtuózok Produkció a folytatás mellett döntött.

2017. január 1-jén tehát

újra megrendezik a Zeneakadémia nagytermében a Boldog Új Évet Virtuózok! című koncertet,

amelynek tematikáját ebben az évben Batta András zenetörténész állította össze úgy, hogy elsősorban magyar szerzők, illetve magyar témájú darabok bemutatására épüljön. A koncerten a Virtuózok fiatal tehetségei mellett ebben az évben is fellép egyik legnagyobb támogatójuk, a világ különböző operaszínpadainak állandó, népszerű vendége, Molnár Levente operaénekes.

Gyöngyösi Ivett Forrás: Picasa

A Virtuózok díjazottai közül színpadra lép Kökény Tamás és Gyöngyösi Ivett is, aki jelenleg Berlinben él és tanul, Daniel Barenboim tanítványaként, valamint Váradi Gyula, aki idén nyáron Placido Domingo meghívására a Maestróval játszhatott budapesti koncertjén, karácsonykor pedig a Berlin Filharmoniában, az Armel Opera Festival jóvoltából. Wendler Enikő és Csabay Zsuzsanna fuvolisták Doppler kettősversenyét játsszák majd, és Sándor Zoltán hegedűjátékát is hallhatják a nézők.

A koncert zenei hátterét a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara adja, a karmester pedig a világhírű, Kossuth-díjas Vásáry Tamás lesz.