Tarlósék tovább nehezítik Fischerék helyzetét

fischer iván
Vágólapra másolva!
Tovább zajlik a nyilatkozatháború a főváros és a Fesztiválzenekar között. Most a Főpolgármesteri Hivatal figyelmeztette Fischer Ivánt arra, hogy nem adhat szabadtéri koncertet engedély nélkül, ha nem érzi magát a "törvények felett állónak".
Vágólapra másolva!

Egy flashmobra nem, de szabadtéri koncertre közterület-foglalási engedélyt kell kérni, így ha a Budapesti Fesztiválzenekar szombaton koncertet ad a Vörösmarty téren,

az azt jelenti, hogy Fischer Iván "a törvények felett áll"

- írták a közleményben arra a hírre reagálva, miszerint a Budapesti Fesztiválzenekar szombaton koncertet adna a Vörösmarty téren.

Fischer Iván flashmobot hirdetett Forrás: Marco Borggreve

A Főpolgármesteri Hivatal azt állítja, szóba sem került, hogy a zenekar közterület-foglalási engedélyt kérne a szabadtéri koncertre,

- írták.

Kiásták a csatabárdot

A Fővárosi Közgyűlés április 27-én úgy döntött, hogy tavalyhoz képest 200 millió forinttal kevesebbel, 60 millió forinttal támogatja idén a Fesztiválzenekart. Két nappal később Fischer Iván, a zenekar zeneigazgatója videoüzenetben nehezményezte, hogy a döntés szezon közben, előzetes egyeztetés nélkül született.

Szerinte a támogatás csökkentése miatt számos koncertet kell lemondaniuk, ezért szombaton Budapest egyik terén zenés flashmobot tartanak, amelyre Tarlós István főpolgármestert is várják, hogy "ott magyarázza el a szerintünk felelőtlen döntés célját, értelmét". Egy másik interjúban Fishcher úgy fogalmazott: a döntéssel "Budapest vezetése kiásta a csatabárdot".

Tarlós szerint ingyen is lehet a fővárost gyalázni Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Abbahagyni a hisztit

Tarlós István nem fogta vissza magát a reakcióban, először arra figyelmeztette Fischert, hogy gyalázni ingyen is lehet a fővárost, ahhoz nem kell 60 milliós támogatást kapni. Később pedig még világosabban fejtette ki a burkolt a fenyegetést, és kijelentette: ha Fischer Iván "nem képes befejezni a követelőző hisztériát, fenyegetőzést és zavarkeltést, úgy át kell gondoljuk a támogatását".