A Hallgatás napján nem lesz csend

keller andrás
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vágólapra másolva!
Október 11-én, a Hallgatás Napján tizenöt komolyzenei koncert várja a Budapest Music Centerbe látogatókat. A rendezvény számos klasszikus és kortárs zenei különlegességet, magyarországi- és ősbemutatót tartogat, emellett kötetlenségével, oldott atmoszférájával nem titkolt céllal bontaná le az előadók és a közönség közötti láthatatlan falat. 
Vágólapra másolva!

Keller András, az esemény ötletgazdája és egyik megvalósítója így fogallata össze a Hallgatás napja lényegét: "Az októberi, a hagyományostól némileg eltérő formában szerveződő zenei napot azért neveztük el a Hallgatás Napjának, mert többféle jelentést is hordoz magában; szeretnénk, hogy mindenki a maga számára úgy fordítsa le, ahogy akarja.

Keller András az esemény ötletgazdája Forrás: Origo

Ennek az egyetlen szónak olyan sokféle árnyalata van, jelenthet meghallgatást, elcsöndesülést, elmélyedést, rácsodálkozást, felfedezést. Mindenképp fontosnak tartottam, hogy legyen benne egyfajta kaleidoszkóp-jelleg a kortárs zenéről, mellette pedig ott lesznek mércének, társnak a régmúlt idők nagy szerzői.

A megvalósításon barátaimmal együtt dolgozunk: a Hallgatás Napja művészeti társvezetőjével, Rácz Zoltánnal és az általa létrehozott nagyszerű UMZE Kamaraegyüttessel, amelynek jó néhány tagja az általam vezetett Concerto Budapestben is muzsikál, így természetes, szoros és jó kapcsolat van köztünk, csakúgy, mint a házigazdával, Gőz Lászlóval".

A részletes program itt olvasható.