Rekord a Campus Fesztiválon

Campus Fesztivál
Tomboló tömeg az egyik nagyszínpad előtt
Vágólapra másolva!
Látogatottsági rekordot döntöttek, idén 98 ezren mentek el a debreceni fesztiválra. A hét külföldi zenekar mellett rengeteg hazai banda mutathatta meg magát a fesztiválon. A magyar együttesek közül a legnépszerűbb természetesen idén is a debreceni Tankcsapda volt. 
Vágólapra másolva!

Az idei Campus Fesztivál a fejlesztésekről is szólt. Idén már két nagyszínpaddal készültek a szervezők, kétszer annyi bringatároló és mobil WC volt, mint tavaly. Ezek mellett bevezették a készpénzmentes fizetési rendszert, és a nagyobb programhelyszínek nézőterét is kibővítették.

Idén is jó volt a hangulat Forrás: Campus Fesztivál

A fesztivál igazgatója, Miklósvölgyi Péter szerint a látogatottsági rekord mellett nagy eredmény, hogy a fesztiválozók több mint fele nem a Deberecen közeli régiókból érkezett. Azt mondta,

Miklósvölgyi Péter azt is elmondta, hogy a terület helyreállítását elkezdték, és már a jövő éven is gondolkodnak - már csak azért is, mert a következő lesz a tizedik Campus Fesztivál. A takarítást és bontást már vasárnap reggel elkezdték, hogy a Nagyerdei Stadion és a környéke rövid időn belül eredeti állapotába kerülhessen.

Rekord

A tavalyi 85 ezres rekordot idén 13 ezer fesztiválozóval sikerült megfejelniük, jövőre valószínűleg átlépik a 100 ezer látogatót. Az idei fesztivál a Nagyerdei Stadion környékén, több mint 20 hektáron volt, ahol 7 külföldi és 192 magyar zenekar lépett fel. Az úgynevezett Egyetem tér idén már 1000 négyzetméteren terült el, ahol – szokás szerint – a Debreceni Egyetem mutatta be az egyetemváros sokszínűségét.

Tomboló tömeg az egyik nagyszínpad előtt Forrás: Campus Fesztivál

Rektor a dobok mögött

A magyar előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, a brit énekesnő Jess Glynne, az északír Therapy? és a holland Kensington, a belga Netsky is ott volt az idei Campus Fesztiválon. A legnépszerűbb koncertet – az elmúlt évekhez hasonlóan – a Tankcsapda adta, de nagy sikere volt a Halott Pénznek, a Brainsnek, a Quimbynek, Majka és Curtisnek és a Wellhellonak is.

A Debreceni Egyetem teltházas pódiumbeszélgetései mellett nagy sikert aratott, mikor

az intézmény rektora az egyetemi kötődésű Android együttes vendégdobosaként is fellépett.

A Debreceni Egyetem részvételével a Campus Fesztivál az okos jelzőt is viselheti, hiszen nincs még egy olyan magyar fesztivál, amelyhez ennyire szervesen kötődne egy felsőoktatási intézmény.

Kiss Ádám fellépése a 2016-os Campus Fesztiválon Forrás: Vajda Istvan/Vajda Istvan

A zenei programok mellett voltak irodalmi és színházi programok, közönségtalálkozók, pódiumbeszélgetések, felolvasóestek, filmvetítések, és a Dumaszínház humoristái is felléptek.