Az időjárás megkímélte a Slayert, az Iron Maiden nem

Volt2016 volt fesztivál Slayer
Vágólapra másolva!
A Slayernek egyetlen pechje az volt, hogy az Iron Maiden után egy nappal, szombaton léptek fel a VOLT Fesztiválon. Ez meglátszott a közönség létszámán és hangulatán is. 
Vágólapra másolva!

Ez persze valahol nem volt fair, mert a Slayer nagyon jó kis koncertet nyomott, de esélyük sem volt a Maiden után, hogy valaki a VOLT legnagyobb koncertjeként emlékezzen rájuk.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Csanádi Márton - Origo

Üvöltsön a szél, tomboljon a vihar!

Az Iron Maiden egy messze nem tökéletes, mégis baromi jó koncertet nyomott le péntek este. De a rockerszívek tovább doboghattak Sopron mellett, mert tudták, hogy másnap este a Slayer játszik a nagyszínpadon.

Pedig még az időjárás is a jó öreg sátánistáknak dolgozott.

Gyűltek a viharfellegek, tépte az ember ruháját a szél, de maga a vihar a Slayer alatt még nem tört ki. Ahhoz viszont elég zúzós volt az időjárás, hogy megalapozzon egy thrash metál koncertnek. Úgy éreztük, hogy mindjárt kitör a vihar, a levegő tele volt elektromossággal és esőillattal, de a zápor nem mosott el minket. Kőkemény, sallangmentes koncertet nyomott le a Slayer, még arra se vették a fáradságot, hogy dumáljanak a közönséggel. „Thank you”-k sem hangzottak el, énekeltetés se nagyon volt. Fogták magukat, és lenyomták a repertoárt, az első fél órában nem is volt szünet a dalok között.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Csanádi Márton - Origo

Nem olyan

Irgalmatlanul hangosak voltak, hangosabbak, mint akár a Maiden. És a torzítást sem fogták vissza. A túlvezérelt gitárok valósággal sivalkodtak szóló közben. A hangzásra egy jó szó van:

Gonosz!

Az élményhez még az is hozzáadott, hogy a Slayer tagjai úgy néznek ki, hogy bármelyikük szerepelhetne smink és maskara nélkül a Trónok harcá-ban.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Csanádi Márton - Origo

Ütősebbnél ütősebb dalok követték egymást, de mégsem mondhatjuk, hogy felrobbant a nagyszínpadok közötti préri. Sajnos ugyanis az Iron Maiden megmutatta, milyen egy nagyszabású produkció, milyen egy majdnem tökéletes metálbanda. Dickinsonék után a Slayerre nem tudtunk mást mondani, mint hogy „jó-jó, de azért nem egy Maiden”.

Az még egy dolog, hogy a plázs nem volt tele, de még árulkodóbb, hogy az emberek hogyan élvezték végig a koncertet. A thrash metálhoz méltó pogót csak az első pár sorban nyomatták, és ott se mindig.

A többség bólogatva cigizett.

Tök ciki pillanat volt, amikor a kivetítőn a mosholást éppen abbahagyó közönséget mutatták, akik észrevették magukat a monitoron, és zavart tekintettel, erőltetetten kalimpálni kezdtek. Még megdöbbentőbb volt, hogy valamivel hátrébb tizenéves, sortos lánykák úgy riszálták, mintha DJ Bobón lennének. Valljuk meg, ezek nem méltók egy thrash metál koncerthez.

Az első sorokban azért ott volt a keménymag - A képre kattintva galéria nyílik! Fotó: Csanádi Márton - Origo

Mire ezeket a sorokat írjuk, már zuhog az eső a VOLT Fesztiválon. De csak a koncert után kezdett rá. Az időjárás megkímélte a Slayert, de az Iron Maiden nem. Ha ők nem játszottak volna a fesztiválon, a Slayert is más füllel hallgattuk volna.