Wiz Khalifa kitömte a VOLT Fesztivált

Wiz Khalifa, Volt, Fesztivál, Telekom, 2016. 06. 30. Telekom VOLT Wiz Khalifa fesztivál
Vágólapra másolva!
Több tízezer ember volt - legalább egy koncert erejéig - rapper a Telekom Nagyszínpad előtt. Wiz Khalifa mindenkit megtáncoltatott. A mindenki pedig kis túlzással az egész VOLT-ot jelenti, mert a koncert idejére szinte eltűntek az emberek a többi helyszínről, mindenki Wiz Khalifán volt.
Vágólapra másolva!

Az idei Telekom VOLT Fesztiválon ő az első headliner, aki teljesen megtöltötte a nagyszínpadok előtti teret. Bömbölt a dallamos rap a hangfalakból, és csak vágni lehetett a tömeget. Szerdán, a Wellhellón Fluor Tomi szerint nagyjából 20 ezer ember volt, de Wiz Khalifa csütörtöki koncertjére még többen jöttek el.

Wiz Khalifa nem csupán a küzdőteret uralta zenéjével, de megjelenésével és mozgásával az egész színpadot betöltötte. A koncertet egyedül nyomta, a dalokat nem zenekaros kísérettel énekelte, azokat csak az énekhangja alá játszotta a színpad hátulján álló DJ-je. Majka és Curtis zenekarukkal, élő vokállal ugyanezen a színpadon adtak koncertet aznap délután, amelynek egyébként nagy sikere volt, de a korai kezdés miatt nem volt esélyük ennyi embert megmozgatni.

A további képekhez kattintson! Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Khalifát ez viszont nem érdekelte, tette a dolgát. Jött a színes ruháiban, a tőle megszokott lazasággal pedig lenyomta a koncertet. Függetlenül attól, hogy a világ melyik részén lép fel,

erre az emberre tízezrek lesznek kíváncsiak.

Megkérdeztünk néhány embert a koncerten, és szinte mindegyikük a zene dallamosságát emelte ki, elsősorban az hozta őket a koncertre.

Szövegértés

Ami úgy tűnt, nem annyira működött Damien Rice koncertjénél, az Khalifa minden számánál megvolt. Ha a koncert bármelyik pillanatában körbenéztünk, biztosan láttunk legalább egy tucat embert, akik énekelték, de legalábbis tátogták a szöveget. Damien Rice szerdai koncertjénél is akadtak felkészült rajongók, de arányaiban nem ennyi. Valószínűleg a szöveg bonyolultsága miatt lehet ez. Tény, hogy teljesen másban utaznak, és nem mintha Damien Rice bármennyivel is gyengébb zeneszerző lenne, mint Wiz Khalifa, de

Khalifa tökéletes dallam-szöveg kombóval operál,

és akár ez is lehet az egyik magyarázat arra, hogy ennyien kíváncsiak rá.

Lazaság

Emellett a minden porcikájából áradó lazaság is a malmára hajtja a vizet. Ruhájával is ezt a lazaságot támogatta meg: lógó, virágmintás inge kigombolva lobogott rajta, de nagyjából a koncert felénél le is vette, és megjelent a klipekből már jól ismert széttetovált felsőtest. Wiz Khalifa mindenkinek feladta a leckét csütörtöki koncertjével, igaz, ő ezzel nyilván nem foglalkozik. Eljött, bulizott egyet, aztán ment tovább. Hogy mi lesz utána a VOLT-on, az neki már mindegy, de nekünk nem. Ami a leckefeladást illeti, azért nem kell félteni a headlinereket az utolsó két napon. A péntek esti Iron Maidenen valószínűleg felrobban a hangulat a fesztiválon, és attól sem kell tartani, hogy a Slayer 400 lézengőnek fog játszani.