Amy Winehouse miatt védi családját Jamie Cullum

Jamie Cullum
Jamie Cullum
Vágólapra másolva!
Jamie Cullumot mindenki nyitott embernek ismeri, de a népszerű énekes egy szabályt szigorúan betart: feleségéről és gyerekeiről nem beszél a sajtónak. A zenész Amy Winehouse tragédiája miatt tesz meg mindent azért, hogy megóvja családját és magánéletét a nyilvánosságtól.
Vágólapra másolva!
Jamie Cullum Forrás: veszpremfest.hu

Jamie Cullum a britek egyik első számú kedvencének számít. A modellként, íróként és főzőműsor vezetőjeként is ismert Sophie Dahllal, a világhírű szerző, Roald Dahl unokájával 2008-ban, egy jótékonysági eseményen találkoztak. A párnak két kislánya született, Lyra és Margot, akikkel legszívesebben vidéki házukban töltik idejüket. Ennél azonban nem lehet többet tudni a Cullum-Dahl családról. A zenész kínosan ügyel arra, hogy magánéletének részletei ne kerüljenek az újságok címlapjára. Jamie-t ugyanis

nagyon megrázta egykori barátjának, Amy Winehouse-nak tragikus halála, amiért a zenész nagy részben a sajtót is felelősnek tartja.


Jamie Cullum és Amy Winehouse együtt kezdték a pályát. Cullum első, 2003-as turnéján is közösen zenéltek:

Amy társfellépőként vett részt a koncertsorozaton.

A két fiatal zenész nemcsak a színpadon értette meg egymást, hanem a világ dolgairól is egyformán gondolkodtak. Cullum azonban úgy érzékelte, hogy a hírnév megváltoztatta Amy Winehouse-t, aki egy idő után meg is szakította vele a kapcsolatot. Az énekes továbbra is figyelemmel kísérte egykori közeli barátja sorsát, és látta, hogyan szedi őt sokszor ízekre a média, ami rengeteget ártott az énekesnőnek. Jamie, aki

ma az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze,

ezek után még inkább odafigyelt arra, hogy a hírek csak a zenéjéről, és ne a magánéletéről szóljanak.

Jamie Cullumot nagyon megrázta barátjának, Amy Winehouse-nak tragédiája. Forrás: TMC Communication

Cullumnak így is van miért szerepelnie a sajtóban, hiszen a 36 éves énekes egész pályafutása sikertörténet.

Egy Grammy-, egy Golden Globe-, három Brit- és három Sony Rádió-díj birtokosa, és a GQ magazin kétszer jutalmazta „Az Év Embere” elismeréssel.

Világszerte több mint 10 millió lemezt adott el, a jazz mellett a popban és a rockban is otthonosan mozog. Főműsoridőben fut díjnyertes heti show-ja a BBC Rádió 2-n. Azt is lehet róla tudni, hogy egyik legjobb barátja nem kisebb személyiség, mint Clint Eastwod, illetve, hogy imádja a fesztiválokat, ahol soha nem a VIP-szektorban hallgatja a koncerteket, hanem a tömeg első sorában csápol a fellépőknek.

A VeszprémFestre azonban maga is fellépőként érkezik: a magyar közönség ott hallhatja őt először élőben, július 16-án.