Vágólapra másolva!
Közel ötszáz zenekar jelentkezett a Müpa és a Ludwig Múzeum fiatal, amatőr pop-rock együttesek számára meghirdetett pályázatára. A zsűri végül hat zenekart választott ki, akik június 4-én bemutatkoznak a Garázsband Fesztivál színpadán, a Müpa mélygarázsában.
Vágólapra másolva!

A szervezők a Garázsband Fesztivál létrehozásakor abból indultak ki, hogy a legnagyobb zenekarok is kis próbatermekből vagy garázsokból indultak útjukra. Így szándékuk szerint a fesztivál visszaviszi a zenét oda, ahonnan elindult; helyszíne ugyanis a Müpa mélygarázsa.

Az ingyenes bulin hat fiatal együttes lép fel, akiket a szakmai zsűri a legtehetségesebbnek ítélt meg a számtalan jelentkező közül. A rock/elektro zenét játszó budapesti Flatband több mint 3 éve járja az országot, és olyan zenekarok előtt léptek már színpadra, mint az Enter Shikari vagy épp a Hacktivist. A pécsi Junkie Jack Flash tagjai alig húszévesek, de a 2012-ben alakult csapatnak eddig 3 kislemeze jelent meg, tavaly áprilisban pedig megnyerték a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának regionális döntőjét. A különleges, elektronikus hárfa-pop zenét játszó Passed Mesmerize című bemutatkozó dala rögtön a Petőfi Rádió Top 30-as listáján nyitott, sőt A Dal 2015-ös döntőjébe is bekerültek. A 2015-ben alakult The Bluebay Foxes zenei világa a brit gitárzenéből és Amerika déli államaiból származó rockzenéből merít. Idén áprilisban jelent meg bemutatkozó számuk, a My Hands, nem sokkal később pedig a Blahalouisiana előzenekaraként debütáltak az A38 színpadán. Szintén tavaly állt össze az öttagú The Luckies, akik blues-rock zenéjükkel villámgyorsan berobbantak a hazai zenei életbe. Bemutatkozó kislemezüket a szakma és a közönség is lelkesen fogadta. A hatodik zenekar, a négy tagú TPS Report pedig úgy jellemezte zenéjét: hullámzó groove-ok, stoner dallamok, jókedv, gördeszka és kísérleti zajok.

Az egész estés buli hatkor indul, és minden zenekarnak 40 perce lesz elnyernie a közönség szimpátiáját és szavazatait. A két legtöbb szavazatot kapott zenekar stúdiózási és további fellépési lehetőséget nyer a szervezők jóvoltából.