Így a legkönnyebb kikerülni a délutáni dugót

tudatos közlekedés
Budapest, 2008. november 28. Óriási forgalmi dugó alakult ki Budapesten a Rákóczi út Kerepesi út útvonalon az Örs vezér teréig, miután egy Kossuth Lajos utcai építkezésen meghibásodott egy daruskocsi. MTI Fotó: Honéczy Barnabás
Vágólapra másolva!
A József Attila Színház Drive Time Színház elnevezéssel indított Magyarországon egyedülálló kezdeményezést. A Budapestet délután megbénító dugók elkerülésére találtak ki egy szellemes megoldást. A kampány jeligéje: a színházban üljön, ne a dugóban!
Vágólapra másolva!

A József Attila Színház Magyarországon egyedülálló, kísérleti kezdeményezése. A kampány célja, hogy a néző a munkaidőt követő értékes idejét ne a forgalmi dugóban araszolva, buszon, metrón vagy villamoson szorongva, hanem

sokkal kellemesebben, egyfelvonásos előadások megtekintésével tölthesse.

A Drive Time Színház plakátja Forrás: József Attila Színház

A programban résztvevő produkciók a megszokottnál korábban kezdődnek, így az előadás és a munka vége közti holt idő is lerövidül. Mivel egyfelvonásos előadásokról van szó, utánuk a közönség egyszerűbben és gyorsabban juthat haza, és még az estéből is jócskán marad.

A Drive Time Színház programján jelenleg három darab szerepel, amelyek

teljes értékű stúdiószínpadi produkciók, időtartamuk átlagosan egy óra.

Karinthy Ferenc Dunakanyar és Békés Pál A Tisza felső folyása című színműve mellett Friedrich Dürrenmatt Késő őszi esti órán című bűnügyi komédiája látható Fehér Anna, Nemcsák Károly, Létay Dóra, Quintus Konrád, Verebes István, Schlanger András és Balázs László szereplésével.

A Drive Time-előadások 17:30-kor kezdődnek, és 2000 forintos jegyárakkal futnak. A jegy mellé a nézők 500 Ft-os kupont kapnak, amit a hagyományos kezdési időpontú, nagyszínpadi előadások jegyeinél felhasználhatnak.