Több színházból kitiltották a botrányt okozó férfit

Vágólapra másolva!
Fél évre eltiltottak egyes chicagói színházi produkciók látogatásától egy férfit, aki tavaly novemberben durva beszólásokkal zavarta meg a Hamilton című sikermusical előadását.
Vágólapra másolva!

Vádalku keretében John Palmer elismerte vétkét, ezért a bíróság csak fél év bírósági felügyeletre ítélte, és fél évre eltiltotta a Broadway in Chicago produkciós iroda szervezte előadások látogatásától.

Az 56 éves férfi "üvöltözött, átkozódott és félelmet keltett a színésznőkben" a Hamilton november 19-i chicagói előadásán - mondta az ügyészség képviselője a bírósági meghallgatáson.

A férfit ügyvédje szerint az hozta ki a sodrából, hogy az előadás közönsége "ellenséges" és "pártos" volt, "félreérthetetlenül az általa támogatott Donald Trump megválasztott amerikai elnök ellen volt".

Egy korábbi, New York-i előadás alkalmával a Broadway-musical szereplői nyilvánosan aggodalmukat fejezték ki a leendő republikánus kormány politikájával kapcsolatban, az előadást megtekintő alelnökjelöltnek, Mike Pence-nek címezve szavaikat.

A darab egyik afroamerikai főszereplője, Brandon Victor Dixon a musical szereplőgárdája nevében fordult üzenettel a nézőtérről távozni készülő leendő republikánus alelnökhöz. Arra szólította fel az alakulóban lévő új amerikai kormány tagjait, hogy minden amerikai érdekében tevékenykedjenek.

- mondta Dixon fennhangon, a közönség füle hallatára.

A Lin-Manuel Miranda által szerzett, számos díjjal elismert musical az amerikai függetlenségi háború hősének, az Egyesült Államok egyik alapító atyjának és első pénzügyminiszterének, Alexander Hamiltonnak történetét meséli el. A rap, jazz és hiphop dalbetétekben bővelkedő darab 2015 júliusa óta fut óriási sikerrel a Richard Rogers Színházban.