Földrészeken átívelő olvasópróba a Vígszínházban

Vígszínház, 2016.09.02. Budapest, Szent István krt. 14, színtársulat, előadás, kultúra,
A többéves hagyományoknak megfelelően a jótékonysági előadás idén is a Vígszínházban lesz.
Vágólapra másolva!
Izgalmas olvasópróbával kezdte a 2017-es évet a Vígszínház. Bartis Attila író jelenleg a 18 órányi repülőútra fekvő Jáva szigetén tartózkodik, azonban vígszínházi tradíció szerint Rendezés című darabjának olvasópróbáján ő maga olvasta fel művét. A darab ősbemutatóját február 26-án tartják a Házi Színpadon.
Vágólapra másolva!
A Vígszínház épülete Fotó: Szabó Gábor - Origo

Bartis Attila Jáva szigetéről

skype-kapcsolat segítségével lehetett jelen a társulat körében,

így találkozhatott – igaz, hogy csak virtuálisan - Szikszai Rémusszal, az előadás rendezőjével és a főszereplőkkel: Hevér Gáborral, Herczeg Adriennel, Lengyel Tamással, Lukács Sándorral és Kopek Jankával.

Bartis a nagy sikerű Romlás után egy újabb

felkavaró, kíméletlen történetet írt

a Vígszínház számára. A színház világában játszódó színdarab tele van súlyos titkokkal, fájdalmas, lappangó hazugságokkal, ahogy a darabon belül a szerepeket játszó színészek magánélete is. A cselekmény szerint az író-rendező János az általa írt dráma bemutatójára készül. Az intenzív munka lázában szinte észrevétlenül keveredik az élet és a színpadi lét, a magánélet és az ötvenes évek borzalmai, és megmutatkozik, milyen vékony a határ a hazugság és a valóság között. Ki kit árult el? A múlt senkit sem hagy nyugodni...

A Vígszínház a Szikszai Rémusz által rendezett előadással az 1956-os forradalomra emlékezik.