Egy hét alatt 14 milliárd forintnyi bevételt hozott 33 előadás

Boradway
In honor of US actress Ruby Dee, the marquees of Broadway theatres, seen here on West 44th Street, are dimmed in her memory for one minute June 13, 2014 in New York. The veteran stage and screen actress and activist died June 11 at age 91. AFP PHOTO/Stan HONDA / AFP PHOTO / STAN HONDA
Vágólapra másolva!
Rekordokat döntöttek a Broadway előadásai az év utolsó hetében. Sok produkciónak ez volt a legjobb hete egész évben a jegyeladásokat figyelembe véve.
Vágólapra másolva!

2016 utolsó hetében taroltak a Broadway előadásai New Yorkban. Az akkor futó 33 előadás rekordot döntött a

49 millió 530 ezer dolláros (körülbelül 14,6 milliárd forintos) heti összbevétellel.

Ez nagyjából 19 millió dollárral volt több, mint az előző heti árbevétel, és 6 millió dollárral több, mint amennyit 2015 utolsó hetében kaszáltak.

3 millió dollárnál nagyobb bevételt 3 előadás is elkönyvelt az utolsó héten Forrás: AFP/Stan Honda

A Jersey Boys című produkcióból kilenc előadás ment le 2016 utolsó hetében, és 1 millió 778 ezer dollárért fogytak rá jegyek. A Chicago kilenc előadása 1 millió 248 ezer dollárt hozott, ami a musical húszéves történetében

a legnagyobb heti bevétel volt.

Az oroszlánkirály-t már 19 éve játsszák, és előadásaira több mint hárommillió dollárt (890 millió forintot) adtak ki a nézők az utolsó héten, így ez a musical is rekordot döntött. A Something Rotten!, a Paramour, a Matilda, a Bronxi mese és a Waitress szintén jóval egymillió dollár fölötti jegybevétellel zárta a hetet. Mindegyik produkciónak ez volt eddig a legnagyobb bevételű hete.

A 33 előadásból 24-re váltott egymillió dollár fölötti összegben jegyet a közönség. Hárommillió fölötti heti bevételt Az oroszlánkirály-on kívül a Hamilton és a Wicked ért el. Az év utolsó hetén 96 százalékos volt a Broadway előadásainak látogatottsága, majdnem 378 ezer néző töltötte meg a széksorokat.