CAFe Budapest: Shakespeare karaktereit vihar sodorja a Millenárisra

Jelenet a Teatro Potlach Shakespeare szigetéből
Vágólapra másolva!
Egy bűvös vihar miatt szenved hajótörést Shakespeare valamennyi ismert hőse a Teatro Potlach előadásában, amit a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében mutatnak be. 
Vágólapra másolva!

A Shakespeare szigeté-t október 10-én mutatják be a Millenárison. Olyan ismert szereplők jelennek meg a színpadon, mint Rómeó és Júlia, Othello és Desdemona, Hamlet és Ophelia, illetve Caesar és Brutus. Egy bűvös vihar során valamennyien hajótörést szenvednek, és a titokzatos Prospero szigetén találják magukat.

A Teatro Potlach látványos térhasználata Forrás: CAFe Budapest

A Shakespeare-karakterek egy

álomszerű virtuális világban mozognak,

így az újszerű dramaturgiában a legmodernebb technikai találmányok is kiemelt szerepet kapnak. Az olasz Teatro Potlach többször dolgozott már együtt a Maladype Színházzal, idén pedig a Nemzeti Színház körül játszódó Angyalok a város felett című előadásukkal arattak sikert a MITEM megnyitóján.

A Teatro Potlach próbája Forrás: CAFe Budapest

Az olaszországi Teatro Potlach nagyjából negyven éve kutatója és megújítója a színházművészetnek. A társulatot Pino Di Buduo alapította, és interkulturális és multimédiás előadásaival világszerte komoly hírnevet szereztek.

Jelenet a Teatro Potlach Shakespeare szigetéből Forrás: CAFe Budapest

A Potlach története egészen

a római avantgárd színházig nyúlik vissza,

mozgatórugói mindig a kutatás és a kísérletezés voltak. Láthatatlan város elnevezésű programjuk 1991 óta működik Európa és Amerika szerte. A projektben helyiek segítségével mindennapi tereket alakítanak át az adott közösség kulturális identitásának felfedezésén keresztül.