Megnyitotta új évadát a Veszprémi Petőfi Színház

A Veszprémi Petőfi Színház évadnyitója.
Vágólapra másolva!
Évadnyitó társulati ülést tartott a Veszprémi Petőfi Színház augusztus 22-én. A 2016/2017-es évad megnyitóján Oberfrank Pál igazgató és Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere köszöntötték a társulatot.
Vágólapra másolva!
A Veszprémi Petőfi Színház évadnyitója. Forrás: GEGE/Gege

Oberfrank Pál elmondta:

szép, tartalmas nyarat tudhat maga mögött a színház.

Sikeresen zajlottak a vendégszereplések Balatonföldváron, Békéscsabán, Balatonfüreden, Erdélyben, Szarvason és Tihanyban, a Love Letters, a „Múlnak a gyermekévek..." és a Család ellen nincs orvosság című produkciókkal. Ismét megtartották a hagyományos színházi workshopot is, amelynek a végén egy Shakespeare-feldolgozást adtak elő a részt vevő gyerekek.

Erdélyben, a Böjte Csaba testvér által fenntartott gyerekotthonban rengeteg szeretetet kaptak a „Múlnak a gyermekévek..." zenés utazás szereplői. Ezért úgy érzik, nagy felelősségük van abban, hogy ezt megfelelő szeretettel és odaadással viszonozzák - ezt a szeretetet és odaadást kívánta Oberfrank Pál a társulatnak az egész évadra vonatkozóan. Mint mondta,

nagy lépés volt Veszprém életében a Carmen című opera bemutatása

a Veszprém Arénában: bebizonyosodott, hogy az operára szükség van a térség életében.

Az igazgató azt is elmondta, hogy

a színház jövőjét biztosítottnak látja:

jól alakulnak a bevételek, és a fenntartó önkormányzattal is jó a kapcsolata a színháznak. A rekonstrukcióval kapcsolatban kifejtette: a kormány tartja magát a Modern Városok Program keretében megkötött megállapodáshoz, és várhatóan 2018 tavaszán megindulhatnak a bontási és építési munkálatok.

Oberfrank Pál színigazgató az évadnyitó társulati ülésen. Forrás: GEGE/Gege

Némedi Lajos alpolgármester gratulált a színház nyáron elvégzett munkájához, és boldog, sikeres évadot kívánt a társulatnak. A színházat egy kincsesládához hasonlította, amely kiemelten fontos Veszprém és a térség életében, továbbá a város nevében megígérte, hogy a színház bővítését és fejlesztését támogatni fogják.

Oberfrank Pál az előttük álló évad ismertetése közben elmondta: mindig akadnak nehézségek az előadások és a szereposztások összeállítása közben. A jövő évadra tervezett műsor például annyiban módosul, hogy

a Hermelin című előadás helyett Molnár Ferenc A testőr című művét állítja színpadra a társulat,

Guelmino Sándor rendezésében. A direktor kifejtette: bár egytagozatú, prózai színházként működnek, ragaszkodnak ahhoz, hogy népszínházi kínálatot tudjanak nyújtani a közönségnek, élő zenés előadásokkal együtt.

A Veszprémi Petőfi Színház társulata Forrás: GEGE/Gege

A színház augusztus 29-én, hétfőn nyitja meg kapuit a közönség előtt. Szeptember 17-én ismét várják az érdeklődőket a Hétpróba a bérletekért elnevezésű nyílt napra, valamint a Bérletek délutánjára, ahol kedvezményesen válthatnak bérletet a nézők. Az új évad első bemutatója szeptember 24-én, szombaton lesz: Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című előadása, Oberfrank Pál rendezésében. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatójával az Origo nemrég készített interjút.