Soha nem akartak még ennyien a Színművészetire járni

A Színház- és Filmművészeti Egyetem épülete Budapesten,
A Színház- és Filmművészeti Egyetem épülete Budapesten, ahol a Film- és Televízió Főtanszakon a gyakorlati képzés erősítése és a versenyképesség megőrzése érdekében kétlépcsős oktatási rendszert vezetnek be. Az idén induló képzési struktúrában film- és televízió-rendező, kameraman, filmdramaturg, vágó, hangmester és gyártásszervező szakon és szakirányokon tanulnak majd a hallgatók.
Vágólapra másolva!
Rekordszámú, 1739 jelentkezés érkezett idén a Színház- és Filmművészeti Egyetemre (SZFE).
Vágólapra másolva!

Az SZFE-re nem ritka a 20-30-szoros túljelentkezés, sőt, ez a szám a színészosztályoknál elérheti a 60-at is: 12-13 helyre több mint 600-an felvételiznek évente az egyetem közleménye szerint.

Az egyetem vonzerejét a Saul fia sikere is növelheti,

hiszen jelenleg is az egyetemen tanít Erdély Mátyás operatőr, Zányi Tamás hangmérnök, Rajk László látványtervező és a tábori orvost alakító Zsótér Sándor.

Az SZFE a felsőoktatásért felelős államtitkársággal együtt most azon dolgozik, hogy új kampuszt hozhassanak létre. A tervek szerint ez egyesítené a jelenleg széttagoltan működő struktúrát. A kampuszon többek között színház és mozi is lenne, illetve a VIII. kerület igényeihez illeszkedő egyfajta közösségi térként is funkcionálna.