Agyhalottá nyilvánították a kómába esett színészt

raphael schumacher
Vágólapra másolva!
A 27 éves Raphael Schumacher szombaton esett kómába, miután tragikusan rosszul sikerült az akasztós jelenet egy színházi előadás során. A pisai színész állapota azóta sem javult, az orvosok szerint beállt a klinikai halál állapota.
Vágólapra másolva!

Az orvosok szerint Schumacher visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett. A család úgy rendelkezett, hogy a színész szerveit felajánlják transzplantációra várakozó betegek számára. A tragédia egy kísérleti színház hétvégi előadásának utolsó jelenetében történt, amikor rosszul sikerült egy lincselős jelenet a színpadon.

Hamisnak kellett volna lennie

"A huroknak hamisnak kellett volna lennie, és egy hámnak kellett volna megtartania, ha leesik.

- mondta az egyik színész, aki együtt játszott Schumacherrel a darabban.

Raphael Schumacher Forrás: Origo

A The Times tudósítása szerint az a doboz sem került a helyére, amin a színésznek állnia kellett volna, miközben a kötél volt a nyakán.

Egy néző mentette meg

A színész életét akkor egy néző mentette meg, akinek orvostanhallgatóként feltűnt, hogy a maszkot viselő Schumachernek remegnek a végtagjai. Azonnal felrohant a színpadra, és megoldotta a hurkot a színész nyakán, aki ezt követően sem tért magához a léghiány miatt.

Nem volt oka az öngyilkosságra

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, alaposan kikérdezték a társulat tagjait és a nézőket is. Schumacher édesanyja visszautasította azokat a találgatásokat, hogy fia öngyilkosságot követett volna el a színpadon: "Nemrég vesztette el apját és ért véget egy párkapcsolata, de megtalálta a lelki békéjét. Nem hagyott búcsúlevelet, és semmi oka nem volt, arra, hogy megölje magát" – mondta.