Megéri viccet csinálni a politikából

thealter
Vágólapra másolva!
Véget ért Szegeden a huszonötödször megrendezett nemzetközi színházi fesztivál, a THEALTER. A közönségdíjat a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház előadása, az Igenis, miniszterelnök úr! kapta.
Vágólapra másolva!

Az elismerés a legnagyobb érdeklődést kiváltó előadásnak jár. Az Igenis, miniszterelnök úr! két alkalommal töltötte meg a szegedi Kisszínház nézőterét, a kánikula ellenére. Mindkét előadás nagy siker volt. A darab két központi szerepét Hevér Gábor és Alföldi Róbert alakította.

Angol humor, magyar témák Forrás: Dudas_Erno

Áthallások, utalások

Az előadás aktuálpolitikai áthallásoktól sem mentes. A darabban a brit miniszterelnök és tanácsadói folyamatosan az erkölcsösség és törvényesség határvonalán egyensúlyoznak, miközben felmerül

  • az „affektáló, képmutató, drogos alkoholista művészek” kérdése,
  • a migránshelyzet és a kerítés problémája,
  • a felsőoktatás helyzete,
  • és a globális felmelegedés mint olyan bármikor bedoható álprobléma, ami elvonja a figyelmet az igazi belpolitikai botrányokról.
Igenis, miniszterelnök úr! Forrás: Dudas_Erno

Szatíra angol humorral, húsba vágó témákkal

A fesztivál bloggere szerint az előadás egyszerre vicces és szomorú, könnyed szórakozás és maradandó élmény, hiszen mindezen "nincs semmi nevetni való, ez történik ma Magyarországon.”

A Znamenák István rendezte, Hevér Gábor, Alföldi Róbert, Ficza István, Parti Nóra és Marton Róbert, illetve Némedi Árpád által játszott előadás Szegeden került ötvenedik alkalommal színre.