Mi a célja az életünknek, mivégre születtünk a világra?

Grane, Képzelgések a Peer Gynt nyomán, színház, előadás, fotóspróba, Nemzeti Színház
Grane - Képzelgések a Peer Gynt nyomán című előadás sajtófotózása a Nemzeti Színház Gobbi Hilda színpadán
Vágólapra másolva!
A már idős Peer Gynt visszatekint hosszú, kalandos életére. A múlt és a jelen találkozik, emlékfoszlányok, elfelejtett ismerősök, az édesanya, szerelmek, ellenfelek elevenednek meg a színpadon. Peer Gynt azt keresi, hogy életében önmaga tudott-e maradni. Kicsoda ő? Miért vádolják önmaga hűtlenségével? A GRANE - képzelgések a Peer Gynt nyomán című előadást Ibsen drámája alapján Blaskó Borbála rendezte. Peer Gynt szerepét édesapja, a nagy színész, Blaskó Péter alakítja, partnerei az előadásban fia, Blaskó Bence és Szilágyi Ágota. Blaskó Péter játéka ismét felejthetetlen: megrázó lírai monológok és párbeszédek belső és külső ellenfeleivel, édesanyjával, szerelmével, fiával, és persze önmagával. Egymaga áll a színpadon, partnere az emlékekből előtörő találkozásokat eleveníti meg. A szenzációs színész gesztusai, dinamikája, hangja a színház valódi csodáját - a színház lényegét - tárja elénk. A néző pedig együtt utazik Peer Gynttel, és azon gondolkodik, vajon ő hol rontotta el? Hogyan számol majd el saját életével? A GRANE - képzelgések a Peer Gynt nyomán című előadás bemutatója pénteken este volt a Nemzeti Színházban, óriási sikerrel.
Vágólapra másolva!

"Szerettem volna édesapámat és az öcsémet egy színpadon látni. Kíváncsi voltam, hogyan léteznek együtt a színpadon. Ez az Ibsen-darab pedig alkalmas arra, hogy apa és fia egymásra hangolódjon. Az előadás lényegében egy emberi sors, amelynek az egyik legfontosabb kérdése az, hogy mi végre születtünk, mi a célja az életünknek, egyáltalán kell-e valami nagy dolgot véghez vinnünk?" - mondta Blaskó Borbála, az előadás rendezője. Hozzátette: a próbák során édesapjával még mélyebb lett a kapcsolata.

Grane - Képzelgések a Peer Gynt nyomán című előadás a Nemzeti Színházban. Főszerepben: Blaskó Péter Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Blaskó Péter úgy fogalmazott: az előadás során egy idős ember emlékszik vissza az életére, a jó és a rossz történésekre. "Szép, személyes színészi lehetőség, amikor az ember előkeresi magából azokat a helyzeteket az életéből, amelyeket a szerep megkíván. Aztán azokat nagyító alá teszi, és beépíti a szerepbe" - mondta a nagy színész.

Grane - Képzelgések a Peer Gynt nyomán című előadás a Nemzeti Színházban Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A lenyűgöző előadás egyik próbáján forgatott az Origo stábja. Nézze meg a videót!