Új pályázatot írt ki fiatal íróknak az Előretolt Helyőrség Íróakadémia

Fiatal írók könyvei az Előretolt Helyőrség Íróakadémia kiadásában.
Fiatal írók könyvei az Előretolt Helyőrség Íróakadémia kiadásában.
Vágólapra másolva!
Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia idén pályakezdő szépíró kategóriában tett közzé pályázati felhívást, tíz alkotó részesülhet jelentős szakmai és a későbbiekben anyagi támogatásban. A pályázatok benyújtásának határideje szeptember 11 - írta közleményében az íróakadémia. 
Vágólapra másolva!

Olyan 18 és 25 év közötti szépreményű tehetségek jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket, és úgy érzik: alkotói pályájuk kibontakozását elősegítheti az Előretolt Helyőrség Íróakadémia oktatóinak iránymutatása, szakmai tapasztalata, egy alkotói közösséghez való tartozás, a pályakezdés nehézségeinek áthidalásához nyújtott szakmai, szellemi és a későbbiekben anyagi támogatás - írta közleményében az íróakadémia.

Az íróakadémiai képzés időtartama 3 tanév.

A képzés első tanévében a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) a pályázat nyerteseinek egyedülálló tanulási és továbbképzési lehetőségeket kínál jeles írók irányításával, továbbá a pályázat nyertesei korszerű önmenedzselési módszereket sajátíthatnak el.

A képzés második tanévétől, azaz a 2023/24-es tanévtől kezdődően a pályázat nyerteseinek a KMTG 1 tanévre szóló, havi nettó százezer forint művészeti tanulmányi ösztöndíjat ítél oda. Amennyiben a növendék teljesíti az Íróakadémia szakmai elvárásait, a KMTG további 1 tanévre szóló a szerződést köt a növendékkel.

A KMTG közreműködik továbbá a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetésében, író-olvasó-találkozók, fellépési lehetőségek szervezésében, gondoskodik a médiajelenlétről, valamint elősegíti a szerzők szakmai érdekeinek érvényesítését - áll a tájékoztatásban.

A pályázatok benyújtásának határideje 2022. szeptember 11., vasárnap, éjfél. A pályázatról további információkat ITT találnak.