Több mint egymillió forintot adományozott Szarka Tamás az üldözött keresztények megsegítésére

Szarka Tamás, Missa Missio
Vágólapra másolva!
Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó szakrális műve a Missa Missio, amelyen keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét. Az eladásokból származó bevételét az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel.
Vágólapra másolva!

2020-ban megszületett Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész és zeneszerző korszakalkotó szakrális műve, a Missa Missio. A szerző a zenéjén keresztül a katolikus hit erejével szeretné növelni a magyar emberek, családok értékrendjét és a mű bemutatásával hozzájárulni a katolikus keresztény kultúra népszerűsítéséhez.

Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, ezért a mise megírásának, bemutatásának a célja, hogy erre a tényre is felhívja az emberek figyelmét.

Ezért mindenképpen hiánypótló szerepe is van. A Missa Missio CD eladásából származó nyereséget az üldözött keresztények megsegítésére ajánlotta fel Szarka Tamás - írják közleményükben.

Világszerte támadják a kereszténységet, de a magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett. Nyugaton egyre erőteljesebben érzékelhetők „keresztényellenes folyamatok", a kereszténység támadás alatt áll.

A keresztény kultúra felmutatása, egy koncert megvalósítása az egyik legbékésebb formája annak kifejezésére, hogy megtaláljuk a közös hangot egymással.

A koncert után boldogabbak leszünk, jobban figyelünk egymásra, és nemcsak magunkat, de a rossz szomszédot is elfogadjuk. A hitünket erősíti Szarka Tamás zenéje, és ez a legtöbb, amit a zene adhat - folytatódik a közlemény.

Forrás: Szarka Tamás Produkció

Határon túli templomokban is bemutatták a Missa Missiót

Idén, A nemzeti újrakezdés évében a határon túli területek ikonikus történelmi templomaiban is bemutatták a grandiózus Missa Missiót, úgymint a pozsonyi koronázó templomban, a deáki katolikus templomban, a kassai Szent Erzsébet-székesegyházban és a prágai Szent Miklós-templomban.

A prágai bemutató fővédnöke Dominik Duka, a Szent Római Egyház bíborosa, a Prágai Főegyházmegye érseke és cseh prímás így nyilatkozott a Missa Missio szeptemberi bemutatója után:

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kísérőprogramjaként az Esztergomi Bazilikában adta elő Szarka Tamás és zenekara a Missa Missiót. A koncert után a Magyar Nemzetben Szarka Tamást minden misére! címmel jelent meg írás - hangsúlyozták a közleményben.

Szarka Tamás

immár második alkalommal nyújtott át pénzadományt

a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságnak (első alkalommal félmillió forintot). A Missa Missio CD eladásából most befolyt több mint egymillió forint az ő segítségükkel jut el a rászorultakhoz.