Benkő László fia lemezt készítene apja be nem fejezett dalaiból

BENKŐ László ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ együttes évforduló koncert Közéleti személyiség foglalkozása művész MŰVÉSZET SZEMÉLY zenél zenész
Budapest, 2017. december 28. Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Benkő László, az Omega legendás Kossuth-díjas billentyűse tavaly novemberben halt meg hosszú ideig tartó betegeskedés után. A zenész számos dalt hagyott hátra, amelyeket már nem tudott befejezni. Hagyatékát fia, Balázs szeretné gondozni.
Vágólapra másolva!

"Nehéz ezen túlesni, szörnyű időszak ez számomra, de éppen ezért nagyon fontos, hogy feldolgozzuk apu hagyatékát. Ez most számomra terápia és egyben óriási feladat" – ismerte el a Blikknek Benkő Balázs, aki már Trunkos Andrással, az Omega menedzserével is egyeztetett arról, hogyan lehetne méltó módon kezelni Benkő László szinte felbecsülhetetlen hagyatékát.

- nyilatkozta a lapnak, miért tartja fontosnak, hogy az Omega legendás alapítójának és dalszerzőjének eddig fiókokban őrzött műveit befejezzék és kiadják.

"Két-három nagylemeznyi hanganyag van, kezdemények, ötletek, jegyzetek. Az omegásokkal, barátokkal együtt szeretném feldolgozni. Egy részéből csak instrumentális darabokat lehet készíteni, de van olyan ötlet is, hogy egyes nótákhoz különböző zenészek írjanak szöveget.

Összeszedtem apu hangszereit is, hogy a stílus, a hangszín is olyan legyen, mintha apu zenélne - folytatta.