Soha ennyi női musicalsztár nem szerepelt még egy színpadon

Vágólapra másolva!
Fellini klasszikusa, a 8 és ½  rekordszámú különleges jelmezzel és női musicalsztárral debütál szeptember végén a Budapesti Operettszínházban, ráadásul a Broadway-siker negyvenéves történelme alatt több dal is csak és kizárólag most fog színpadon felcsendülni.
Vágólapra másolva!

Stílszerűen kilencedik hónap kilencedikén tartották a Nine/Kilenc című darab sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozóját a Budapesti Operettszínházban. Miután elhangzott a brodway-musical monumentális díszletei között a Vágyom itt lenni című dal a Guido szerepét alakító Szomor György előadásában, Kiss-B. Atilla főigazgató a színpadon a 2021-2022-es évad indulása kapcsán elmondta:

Hozzátette: ha a hármas szereposztást figyelembe vesszük, akkor bátran kijelenthető az is, hogy

még soha ennyi musicalsztár hölgy nem szerepelt egy produkcióban, mint most.

Kiss-B. Atilla Forrás: Art&Lens Photography

Miként Balázs Zoltán rendező fogalmazott:

Balázs Zoltán Forrás: Juhász Éva

Bolba Tamás karmester hangsúlyozta: Maury Yeston a musicalvilág egy kulcsfigurája, ha utánaolvasunk az ő megnyilvánulásainak, akkor őt állítólag tízévesen a My Fair Lady ragadta magával mint színházi élmény, és ez olyan erős benyomást tett rá, hogy gyakorlatilag gyerekkora óta a színházi zene és a színház által szcenírozott muzsikaszerzés végigkísérte az életét. A Yale Egyetem professzorának elmondása szerint a Titanic volt az első olyan musical, amit a neve fémjelezett. A Nine-Kilenc musicalben gyakorlatilag minden dal más karakter; a szvingtől kezdve a latin diszkóig, a klasszikus recitativóig mindenféle zenei stílus megjelenik. Egy végtelenül színes, élvezhető, jól játszható musical.

Bolba Tamás Juhász Éva

A budapesti ősbemutató egyedülállóságát fokozza, hogy a Broadway-mű zeneszerzője, Maury Yeston hozzájárult a budapesti előadás bővített zenei anyagához, ennek köszönhetően

az operettszínházi előadásban hangzik el majd először, ráadásul magyarul a Nine-Kilenc filmváltozatának három ikonikus slágere, a Cinema Italiano, a Take it All és a Guarda la Luna.

A musical történetének negyven éve alatt ez a három dal csak és kizárólag most fog színpadon felcsendülni, eddig csak a filmváltozatban volt hallható.

A Federico Fellini 8 és 1/2 című klasszikusából készült Nine-Kilenc budapesti ősbemutatóját szeptember 24-én, 25-én és 26-án tartják.