Al Di Meola az Origónak: A magyar lélek nagyon mély, ami érződik a magyar zenében is - videó

Mandoki Soulmates: Tony Carey, Mike Stern, Leslie Mandoki, Richard Bona, Al Di Meola
Vágólapra másolva!
Nagyszabású ingyenes koncertet ad Leslie Mandoki augusztus 21-én, szombaton a budapesti Szent István-bazilikánál. A koncerten a Bartók tiszteletére írt nagyszabású progresszív rock szvitjét fogják előadni a Mandoki Soulmatesszel. Ez a zenekar új lemezének bemutató koncertje - az új album címe Utopia for Realists - Hungarian Pictures. Leslie Mandoki és világhírű zenész barátai már napok óta próbálnak. Szerdán érkezett meg a Mandoki Soulmates összes tagja, köztük Al Di Meola, Richard Bona és Mike Stern is. Az Origo stábja a csütörtöki próbán forgatott, és beszélgettünk a zenészekkel is.
Vágólapra másolva!

Al Di Meola amerikai gitáros, a fúziós dzsessz egyik legismertebb és legbefolyásosabb gitárosa elmondta: a magyar történelem nagyon mély, amely érződik a magyar lélekben és ezáltal a zenében is. Mike Stern amerikai dzsesszgitáros - aki számos világsztárral lépett már fel, és Miles Davis zenekarában is játszott - úgy fogalmazott: a magyar tradíciók nagyon erősek, a magyar népzene pedig gyönyörű. Richard Bona basszusgitáros - aki Németország és Franciaország után most New Yorkban él, ott zenél, és a New York Egyetem zenei tanszakán tanít - elmondta: hihetetlen, hogy Bartókot éppen itt, Magyarországon játszhat. "Két hősöm van, Puskás és Bartók" - mondta.
Leslie Mandoki úgy fogalmazott: ez a legjobb produkció, amit eddig csináltak.
"Nekem, mint pesti srácnak, nagy megtiszteltetés, hogy az új lemezünket Magyarországon, Budapesten mutathatjuk be először" - mondta.
Nézze meg a videót!