Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyurcsány Ferenc felesége nem kampányol, hiszen nekik is Karácsony Gergely a jelöltjük

Karácsony Gergely, Dobrev Klára
Vágólapra másolva!
Nem kampányol Gyurcsány Ferencné, mint ahogy egy valódi előválasztásnál azt gondolni lehetne - persze, nem véletlen: az előválasztás természetesen nem valódi. Eldőlt: a Gyurcsány vezette baloldal jelöltje Karácsony Gergely. Így Gyurcsány felesége csak teleírja a Facebookot például olyan lényeges dolgokkal, hogy rozmaringot metszeget.
Vágólapra másolva!

- ezt posztolta a Facebookon pünkösdvasárnap Gyurcsány Ferenc felesége. A baloldal állítása szerint rendkívül komoly előválasztási kampány kellős közepén.

Határozott célokat aligha ismerhetünk meg Gyurcsány Ferenc feleségének közelmúltbeli fellépéseiből, az mindenesetre szembetűnő, hogy valódi kampányt nem folytat a DK miniszterelnök-jelöltje az előválasztási "győzelem" érdekében. Mintegy két hete hirdette meg a Team Dobrev elnevezésű aktivista csoportot, sajátos megfogalmazása szerint azért, hogy a fideszes „kevesektől" visszavegye az országot.

Gyurcsánynét nem érdekli a tény, hogy a teljes baloldali összefogásszerűség sem tud a jelenlegi felmérések szerint akkora támogatottságot maga mögött, mint a kormányzópárt, mégis kevesekként jellemzi a Fidesz-tábort.

Gyurcsány felesége persze - minden túlzás nélkül - kizárólag

demagóg kijelentéseket tesz, olyanokat, amelyeket a kétezres évektől jól ismerünk a Medgyessy- és a Gyurcsány- kormányoktól, és amelyekből aztán rendre nem láttak semmit a választók. Legfeljebb megszorításokat vagy a 13. havi nyugdíj elvételét. De kampányról egy szó sincs, de még a legcsekélyebb törekvés sem látszik, hogy megkülönböztesse magát előválasztási "ellenfeleitől".

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferencné Forrás: Origo

Gyurcsány Ferencné aktivistahálózat építésének két célja lehet: egyrészt adatokat gyűjteni választókról, hiszen teljesen zavaros, hogy miért kellene jelentkeznie bárkinek is a Team Dobrev nevű valamibe. Másrészt a név lehet különösen fontos neki - az ország nagyon nagy része Gyurcsánynénak hívja, ez meglehetősen idegesíti, és megpróbálja vezetéknevét tudatosítani az emberekben.

Semmitmondó mozgalmakban persze nincs hiány: Karácsony Gergely a múlt szombaton jelentette be, hogy elindítja a Kilencvenkilenc Mozgalmat.

Mindkét szerveződésben sokkal-sokkal több a lózung, mint a valódi program, és mindketten igyekeznek a civilnek mutatott világ mögé bújni.

Karácsony Gergely mozgalmát már a bejelentés napján rengetegen kinevették, és 99 százalék Gyurcsánynak nevezték el. Hiszen kilencvenkilenc százalékig az a Gyurcsány Ferenc irányítja, aki a miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatóját néhány napja, mindenki hallatára krákogással megállította, így figyelmeztette, hogy ne beszéljen ostobaságokat és hallgasson. Karácsony pedig dadogni kezdett, zavarában nem tudta, mit mondhat, mit vár tőle a DK elnöke. Azaz, a főnöke.

Visszatérve Gyurcsány feleségéhez, azért ha nem is kampányol, megdöbbentő dolgokat azért mond:

egy néhány héttel ezelőtti propagandainterjúban a rendszerváltás utáni demokratikus Magyarország egyik legsötétebb akcióját, a 2006-os rendőrtámadásokat próbálta meg relativizálni.

Emlékezetes, Gyurcsány Ferenc 2006 őszén visszaélt hatalmával, és a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére, az akcióhoz gumilövedéket is használtak, amellyel több, Gyurcsány beismert hazugságpolitikája ellen tüntetők szemét lövették ki a főváros utcáin. Tizenöt évvel a rendőrterror után Gyurcsány Ferencné a VV Zsolti nevű egykori RTL Klub-szereplő internetes műsorában arról beszélt, hogy több rendőr sérült meg súlyosan, mint amennyi tüntető.

Ennyi Gyurcsányné szereplése, meg a rozmaring. Kampányról szó sincs. Pontosan tudja: nincs miért. Hiszen valódi előválasztás sincs. Csak a férje show-műsora.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről