A Puskás, a musical dala tüzelheti fel a magyar szurkolókat a foci-Eb-re

Puskás, a musical, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, 05.20.
Vágólapra másolva!
2021. június 17-én és június 19-én kerül sor a Puskás, a musical szabadtéri bemutatójára, amely Puskás Ferenc életének 1937-1960 közötti szakaszát mutatja be. A nagy sikerű tavalyi kőszínházi nyílt főpróbák és előbemutatók után ezúttal a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon mutatkozik be minden idők egyik legnagyobb hazai musicalje. Ennek apropóján sajtótájékoztatót tartottak csütörtök kora este Margitszigeten.
Vágólapra másolva!

Bán Teodóra, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad igazgatója elmondta, hogy a tavalyi Erkel Színházban bemutatott előadás óta folyamatosan készültek a musical újabb bemutatójára. Elhangzott, hogy kiemelten kezelik a járványügyi előírásokat, így mindenki biztonságos körülmények között élvezheti az előadásokat.

utalt Bán Teodóra arra, hogy a Margitszigeti Szabadtéri Színpad nagyobb, mint az Erkel Színházban lévő.

Szabó László, a musical producere Fotó: Koncz Márton - Origo

Az eseményen jelen voltak a produkció színészei és táncosai is, akik bemutattak néhány részletet az előadásból. Az alkotók közül Szente Vajk, író és rendező, valamint a színdarab producere, Szabó László is megszólalt. Szente Vajk örömét fejezte ki, amiért egyáltalán el tudott készülni a produkció, ugyanis elmondása szerint a színészek többsége fél éve nem állt színpadon a koronavírus-járvány miatt.

Most már van tulajdonképpen két sorunk, ha lenne elég díszletünk, akár a világ bármely pontján tudnánk játszani. Nagyon elégedett vagyok az újakkal" – mondta Szente Vajk.

Az eseményen elhangzott, hogy a világon egyedülálló produkciót láthatnak majd a nézők a Puskás, a musical című előadásban, ugyanis 11 színész fog repülni a légtérben egy időben.

"Elképesztő technikai felkészültséget igényelt, a darab legbonyolultabb jelenete" – mondta a színdarab producere, Szabó László.

Szente Vajk, a musical írója és rendezője óriási sikernek tartja, hogy a darabot bemutatják Fotó: Koncz Márton - Origo

Elkészült a Puskás, a musical egyik dalának átirata, amelyet a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott buzdítására, illetve a magyar szurkolók számára alkotott meg Magyarország egyik legkiválóbb lemezlovasa, Lotfi Begi. A dalban közreműködik Veréb Tamás, aki a Puskás, a musical című darab főszerepében éppen Puskás Ferenc szerepében látható. A Lotfi Begi által készített remix már a rádióban is hallható.

Szerintem benne van a potenciál, hogy a Puskás musical feltüzelje a szurkolókat is az idei Eb-n" – mondta Lotfi Begi.

A musicalt biztonságos körülmények között tekinthetik meg a nézők Fotó: Koncz Márton - Origo

A dalban közreműködő Veréb Tamás többek között arról is beszélt, hogy nem esik nehezére a popzenét és a színészetet összeegyeztetni, emellett örömét fejezte ki, hogy az Életünk Árán! (Euro2021 mix) című dal már a rádióban is hallható.

jegyezte meg Veréb Tamás.

Az esemény végén Szabó László producer bejelentette, hogy a Musical Neked második produkciója, a Kőszívű is elkészült. A darab Jókai Mór regényét, A kőszívű ember fiait dolgozza fel. Akárcsak a Puskás, a musicalnek, úgy az új produkciónak is Szente Vajk és Galambos Attila a szerzője, a zenét pedig Juhász Levente szerezte.

mondta Szabó Laszló.

A Puskás, a musical újabb bemutatója a Margitszigeten lesz Fotó: Koncz Márton - Origo

A Puskás, a musical színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

A Puskás, a musical új, júniusi előadásai
Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Budapest:
2021. június 17., csütörtök, 20:00:
Puskás, a musical
2021. június 19., szombat, 20:00:
Puskás, a musical