Meghalt Zana József

Zana József
Vágólapra másolva!
Hosszan tartó betegség után hétfő hajnalban meghalt Zana József színész, Ganxsta Zolee és Zana Zita édesapja. A színész 81 éves volt. 
Vágólapra másolva!

Hosszan tartó betegség után, ma hajnali fél 5-kor meghalt Zana József színész. Utolsó heteit a Honvéd Kórházban töltötte. Az AC Newsnak a színész lánya, Zita erősítette meg a hírt.

- kezdte az AC Newsnak könnyek között Zita.

"Nemrég ismét rosszabbul lett, bevizesedtek a szervei. Az utolsó hetét a Honvéd Kórházban töltötte, és ma hajnalban mindkét veséje leállt. Fél 5-kor ment el. Természetesen értesítettem az édesanyámat, és a család többi tagját.

Zana József Forrás: TV2

Zana József a Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végezte színészi tanulmányait 1956–1959 között. 1959-1962 között a Vígszínház tagja volt. 1962–1964 között a Music Comedy Színházban lépett fel. 1964–1965-ben egy évadot játszott a Faluszínházban, majd a Békés Megyei Jókai Színház tagja lett 1965-től 1966-ig. 1967–2002 között a Vidám Színpad és a későbbi Centrál Színház tagja volt. 1990-től rendezett is.

A színház profiljának megváltozását követően önálló show-műsorokkal lépett színpadra. 2005-ben Vidám Kabaré néven a régi kabaréhangulat feltámasztását tervezte mint művészeti vezető, rendező, Kemény Györggyel közösen a Guttenberg Művelődési Házban, ami nem valósult meg. 15 évig nem állt színpadra, amikor 2016-ban Kriszt László, a Kazán István Kamaraszínház vezetője hívta meg egy musical-estre. A színész mindvégig újabb és újabb önálló esteket tervezett, hiszen a színpad volt a második otthona.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!