Karácsonyi animációs klipet készített a Strand Fesztivál

Vágólapra másolva!
Újra összeállt a STRAND Allstars, azaz Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk, és ezúttal a Piramis slágereit feldolgozva készítettek karácsonyi animációs klipet. 
Vágólapra másolva!

Először idén, anyák napja alkalmából, a STRAND Fesztivál szervezőinek felkérésére állt össze a STRAND Allstars, azaz Lábas Viki, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás és Járai Márk, hogy feldolgozzák a Mama kérlek című dalt. A második összeállásra pedig most, a 2020-as adventkor került sor. A formáció a Piramis együttes Kívánj igazi ünnepet és Ajándék című dalait dolgozta fel. A feldolgozáshoz készült animációs klip is, melyben az előadók rajzfilm-karakterként tűnnek fel, viselve az Együtt az Autistákért Alapítvány jelképét, a Kék Szív kitűzőt. A dal és a kisfilm így kapcsolódik az Alapítvány érzékenyítő kampányához, melynek célja, hogy ledöntse az autizmust övező tabukat. A Kék Szív kitűzők a MOL töltőállomásokon és a www.egyuttazautistakert.hu oldalon megvásárolhatók.

Lobenwein Norbert, a STRAND fesztivál és a MOL Nagyon Balaton alapítója azt mondta, „sokakkal együtt én is azt gondolom, hogy a Piramis több mint négy évtizeddel ezelőtt született alkotása minden idők egyik legszebb, legmélyebb karácsonyi dala. 2020-ban különösen szüksége van mindenkinek szívmelengető pillanatokra, ezért gondoltuk azt, hogy a már bevált csapattal, a STRAND Allstars tagjaival közösen kívánunk igazi ünnepet.”

A feldolgozás a többszörös platinalemezes zenész, Szakos Krisztián munkája, és december 7-én volt a rádiós premierje. Az előadók és a szervezők a dallal az Együtt az Autistákért Alapítvány tevékenységét segítik. Rúzsa Magdi azt mondta, „nagyon fontos számomra az alapítvány célkitűzése. Amikor megtudtam, hogy ez a dal is rájuk irányítja a figyelmet, még boldogabban mondtam igent a felkérésre.

Nem véletlenül választottuk korábban az anyák napját és most a karácsonyt, hogy egy kicsit felmelegítsük az emberek szívét, arról nem is beszélve, hogy ezekkel a dalokkal tisztelgünk a magyar rock-ikonok előtt is, akik megannyi generációnak szereztek örömet zenéjükkel az elmúlt évtizedekben.”

A Margaret Island énekesnője, Lábas Viki azt mondta, „nagyon kevés olyan karácsonyi dal van, ami igazán megérint, de ez a szám kiskoromtól fogva végigkísér. Jó pár éve megfogadtuk, hogy családon belül

és ehhez tartjuk is magunkat. Úgy gondolom, tényleg a közös élmények és az egymásra figyelés a legfontosabb, és nem – a legtöbbször felesleges – tárgyak halmozása. Ugyanakkor azt is fontosnak tartom, hogy támogassuk a hazai termékeket, így ha már vásárolunk, legyünk ebben sokkal tudatosabbak. Idén inkább rendeljünk online, és közben azért arról se feledkezzünk meg, hogy reményeink szerint hamarosan újra ki fog nyílni a világ és lehet színházba, koncertekre, fesztiválokra, előadásokra és kiállításra menni.”

Horváth Tamás énekes-dalszerző elmondta, hogy mindig örömmel fordul a régi idők dalaihoz. „Jó érzéssel tölt el, hogy egy újabb klasszikust dolgozhattunk fel, ami számomra nem arról szól, hogy megkapjak mindent, amit szeretnék, sokkal inkább arról, hogy

. Nagyon szeretem a karácsonyt, a családdal dekorálni, ünnepi hangulatot varázsolni az otthonunkba, Frank Sinatra karácsonyi lemezét hallgatva. Remélem, hogy a kedvenc karácsonyi dalok sora most sokak számára egy újabbal bővül.”

Járai Márk, a Halott Pénz énekese pedig elmondta, rengeteg kihívással kellett szembesülnie idén: „sokat voltam otthon, próbáltam valamilyen szinten profitálni abból, hogy van időm átértékelni az elmúlt időszakot. Igyekeztem kreatív lenni, hogy amit ez az idő hozott számomra, azt előbb-utóbb a közönség is megismerje. Az Ajándék és a Kívánj igazi ünnepet mindig nagyon fontos, sokat hallgatott karácsonyi sláger volt számomra. Révész Sándor hangja ezekben a dalokban, azon túl, hogy nagyon meghitt hangulatba hoz,

ami abszolút megfogott, és amikor megkerestek a STRAND szervezői, azonnal igent mondtam a felkérésre.”