Andrea Bocelli karácsonyi koncertet ad

Andrea Bocelli
Vágólapra másolva!
Andrea Bocelli a pármai Teatro Regióban karácsonyi koncertet ad Believe in Christmas címmel, amelyen novemberben megjelent Believe című lemezéről is énekel dalokat. Az olasz-belga Franco Dragone által rendezett december 12-i fellépést online közvetítik világszerte.
Vágólapra másolva!

Believe in Christmas címmel ad karácsonyi koncertet idén Andrea Bocelli a pármai Teatro Regióban. A koncerten elhangzanak dalok a világhírű olasz tenor novemberben megjelent, Believe című lemezéről is. Az olasz-belga Franco Dragone által rendezett december 12-i fellépést online közvetítik világszerte.

A koncerttel Bocelli reményt és optimizmust szeretne ajándékozni az embereknek. „Ezek a legjobb orvosságok a nehéz helyzetekben” – mondta a 62 éves Bocelli, aki tavasszal maga is megfertőződött koronavírussal, majd kigyógyult a betegségből. Új albumán többek között Cecilia Bartoli mezoszopránnal és Allison Krauss énekesnővel énekel duettet. A lemezen a júliusban meghalt Ennio Morricone előtti tisztelgésként a zeneszerző eddig ki nem adott szerzeménye is hallható. Bocelli idén húsvétkor énekelt az üres milánói dómban, amit világszerte több millióan hallgattak élőben.

Az olasz tenor szerda este jótékony célú koncerten énekel Bécsben a Licht ins Dunkel (Fényt a sötétségbe) elnevezésű online gálán az ORF televízióban. Bocelli a koronavírus-járvány kitörése óta először lép fel a televízióban. Rajta kívül osztrák sztárok, Andreas Gabalier, DJ Ötzi, Ina Regen, a Pizzera & Jaus, valamint Alekszej Igudesman orosz-osztrák hegedűművész is fellépnek a koncerten.