25 év után ismét a brit slágerlisták élére került a Queen

Queen + Adam Lambert Rhapsody Tour - Brisbane
BRISBANE, AUSTRALIA - FEBRUARY 13: Adam Lambert and Brian May of Queen performs at Suncorp Stadium on February 13, 2020 in Brisbane, Australia. (Photo by Marc Grimwade/WireImage)
Vágólapra másolva!
25 év után újra listavezető lett hazájában a Queen egyik albuma. A Live Around The World című koncertlemezük a tizedik, amelyik első helyet tudott szerezni. 
Vágólapra másolva!

A Queen legújabb lemeze, az október 2-án megjelent, Live Around The World az együttes tizedik lemeze, amely a brit slágerlisták élére tudott kerülni. Utoljára 25 éve volt ilyen lemez a Queennek. Az albumon, amelynek dalait a januárban Sydney-ben kényszerűen befejeződött világturnéjuk helyszínein rögzítették, olyan slágereik szerepelnek, mint a Don't Stop Me Now, Radio Ga Ga, We Will Rock You és We Are The Champions. Sydneyben az együttes előadta egykori fellépését a Live Aid-koncerten, az ausztráliai pusztító bozóttüzek okozta válság leküzdését segítő adománygyűjtő rendezvény részeként.

A koronavírus-járvány miatt az együttes 2020-ban nem folytathatta a koncertkörutat, ezért adták ki az albumot egyfajta köszönetképpen a rajongóknak. „Az egyes a kedvenc számom. Még mindig szívet melengető érzés” – mondta a slágerlistás helyezésükre utalva Roger Taylor. az együttes dobosa.

Adam Lambert és Brian May 2020 februárjában, a Queen ausztráliai koncertjén Forrás: WireImage/© Marc Grimwade 2014/Marc Grimwade

Adam Lambert amerikai énekes 2011-ben csatlakozott az együtteshez, és most azt mondta, „nagyon örülök, hogy az emberek ennyire kedvelik ezt az albumot. Hihetetlen, hogy még ilyen sok év elmúltával is ünnepelhetjük a Queen ikonikus zenéjét.” A Live Around the World a Queen nyolcadik élő albuma, de az első, amelyet alapítótagjuk, az 1991-ben meghalt Freddie Mercury nélkül készítettek.