Majdnem megfulladt a születésnapján az Omega legendás billentyűse

BENKŐ László
Budapest, 2017. december 28. Benkő László billentyűs a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2017. december 28-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Csütörtök este fulladni kezdett Benkő László, aki emiatt gyorsan kórházba került. Bent is tartották, másnap pedig életmentő műtéten esett át. Mint kiderült, bevizesedett a tüdeje - tudta meg a Ripost.
Vágólapra másolva!

Benkő László, az Omega legendás billentyűse a korábbi daganatos betegsége miatt szedett rengeteg gyógyszert, ez okozhatta a mostani problémát.

Benkő László Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Apu csütörtök délután érezte, hogy valami nincs rendben"– nyilatkozta a Ripostnak Benkő fia.

"Amikor lefeküdt pihenni, alig kapott levegőt. Szó szerint fuldoklott, ezért bement a kórházba, ahol azonnal benntartották.

Azt mondják, ez rutin beavatkozásnak számít, de nyilván számunkra ez sokkal ijesztőbb és bosszantó is, mivel ez is azért történt, mert korábban túlgyógyszerezték. Most csak abban bízom, hogy gyorsan túl lesz ezen és hazaengedik. Az orvosok szerint, ha sikerül az összes folyadékot eltávolítani, a későbbiekben ez már nem ismétlődhet meg – mondta Benkő fia, aki családi meglepetésbulit szervezett apja születésnapjára.

"A koronavírus miatt eddig nem tudtunk mindannyian összejönni, de most végre lett volna lehetőségünk egy családi bulira, ami sajnos úgy tűnik, hogy elmarad. A lényeg, hogy apu jobban legyen" – mondta.

2017 májusában derült ki, hogy az Omega együttes billentyűsének májdaganata van. Azonnal életmentő műtétet hajtottak végre rajta az orvosok, közben pedig folyamatosan kapta a kemoterápiás kezeléseket, amik hatásosnak bizonyultak. Csakhogy nemrégiben újabb daganatot, bőrrákot diagnosztizáltak nála, amivel az egész kálváriája elölről kezdődött.