65 éves születésnapját koncerttel ünnepli az egykori Prognózis frontembere

Vörös István
Vágólapra másolva!
65. születésnapja alkalmából koncertezik Vörös István, az egykori Prognózis alapító frontembere. 
Vágólapra másolva!

Az egykori Prognózis együttes frontembere, Vörös István januában ünnepelte születésnapját, és ennek apropóján koncertezik – az utóbbi években megszokott – helyszínén, a MOM Kulturális Központban. A koncert április 4-én lesz, 19 órakor, és nyilván megszólalnak Vörös István legismertebb dalai a prognózisos időszakban írtaktól egészen a napjainkban is tartó szóló projektjében készültekig. Vörös Istvánnal két évvel ezelőtt beszélgettünk pályafutásáról:

Így fér meg egymás mellett a páncélos és a rock

40 évvel ezelőtt írta azt a dalt, amelyik először került hanghordozóra szerzeményei közül. Leghíresebb együttesével, a Prognózissal két nagylemezt is kiadtak, és sajátos, kicsit új hullámos stílusukért odavolt a közönség. Az 1997 óta leginkább csak szólóban zenélő Vörös István a régi dal 40. születésnapja okán készül nagykoncertre március 3-án.

A koncerten fellép egykori zenésztársa, Vikidál Guyla is. Pályájuk legelején játszottak együtt a Record nevű zenekarban, ahol Deep Purple- és Uriah Heep-dalokon kívül néhány saját szám is műsoron volt. A kezdeti próbálkozások után másfelé vezetett az útjuk, így Vikidál a P.Mobilban kötött ki, Vörös István pedig ilyen-olyan zenekarokkal kísérletezett. Aztán jött neki a HadiRock, majd megalapította a Prognózist. A koncerten fellép még Vörös István egykori tanítványa, az Irigy Hónaljmirigyből ismert Molnár Imre, a Krúlik Vonósnégyes a Paláver néptánccsoport is.

A koncert napján jelenik meg Vörös István legújabb albuma

Anyu levelei címmel. Az album limitált kiadásban megjelenik hanglemezen, azaz vinylen is, mely lényegében az első igazi, a klasszikus értelemben vett nagylemez lesz Vörös István szóló karrierjéből, ugyanis a Prognózis-korszak óta, több mint 30 éve nem jelent meg vinyl-lemeze.