Milliókat örököl Karl Lagerfeld macskája

Karl Lagerfeld, Choupette macska
Fashion designer Karl Lagerfeld stands next to a drawinf of his Birman cat at the vernissage for his photo calender 'Corsa Karl and Choupette' at the Palazzo Italia in Berlin, Germany, 03 February 2015. For the calender, Lagerfeld took photos of his cat Choupette in and besides a car by Opel. PHOTO: JENS KALAENE/dpa
Vágólapra másolva!
Choupette, akinek egy testőre és két komornája is van, már akkor is elkényeztetett macska volt, amikor híres divattervező gazdájával élt. Karl Lagerfeld busás vagyont hagyott hátra, így ő lesz a világ leggazdagabb háziállata. 
Vágólapra másolva!

"Choupette egy gazdag lány" - mondta egyszer a divattervező a francia televíziónak, az AFP szerint ezzel utalva arra, hogy beleírta végrendeletébe a fehér, bolyhos burmai macskát. "Ő (Choupette) a saját szerencséjének kovácsa" - tette hozzá Lagerfeld, feltehetőleg arra a körülbelül

hárommillió euróra célozva, amelyet macskája keresett

azzal, hogy szerepelt egy német autógyár és egy japán kozmetikai márka reklámjában.

Karl Lagerfeld és macskája, Choupette Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

"Ha bármi történik velem, a személy, aki majd gondoskodik róla (Choupette-ről), nem fog nyomorogni" - mondta korábban Lagerfeld. Choupette - akit a divatvilágban "Császárnak" becézett divattervező Greta Garbo híres színésznőhöz hasonlított - egyfajta kultuszfigurának számít a divatvilágban, a közösségi médiában található oldalait több mint 170 ezren követik.

A macskáról ezenkívül könyv is jelent meg

Choupette, la vie enchantée d'un chat fashion (Choupette: egy divatmacska varázslatos élete) címmel, benne olyan fényképekkel, amelyeken Linda Evangelista szupermodellel vagy Laetitia Casta modellből lett színésznővel együtt látható.

A könyv tartalmazza Choupette kedvenc ételeinek receptjeit. Ilyen fogásnak számít például egy királyrákból, füstölt lazacból és kaviárból álló étel. Choupette ráadásul olyan ínyenc, aki a hétköznapi macskákkal szemben az asztalnál étkezik.

- mondta róla egyszer Lagerfeld.

Choupette 2011-ben került Lagerfeldhez, amikor egy fiatal barátja és múzsája, Baptiste Giabiconi férfimodell két hétre rábízta az állatot az excentrikus művész egy háztartási alkalmazottjára, a nyaralásból visszatérve azonban nem ment érte.