Féltucat nő vádolta meg zaklatással Ryan Adamset

Ryan Adams
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 15: Recording artist Ryan Adams attends Capitol Records 75th Anniversary Gala at Capitol Records Tower on November 15, 2016 in Los Angeles, California. Frazer Harrison/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Több nő a szexuális zaklatás több formájával is vádolja a sikeres zenészt, Ryan Adamset. És köztük van a volt felesége is. 
Vágólapra másolva!

7 nő és több tucat exmunkatárs vádolja a 44 éves Ryan Adams zenész-producert, hogy különböző módokon zaklatta őket. A New York Times számolt be nagyon részletesen az esetekről. Sorra vette a nőket, akik között ott van az énekes- és színésznő Mandy Moore is.

Ryan Adams Forrás: AFP/Getty Images/Frazer Harrison

Az egykori feleségen kívül még hat nő vádolta meg a , és a legtöbben egy nagyon furcsa, kontrolláló viselkedésmintát festettek le. Ez

a pszichológiai hadviseléstől egészen a verbális abúzusig mindent jelentett.

Sok esetben szakmai fékentartás is párosult a betegesen hangzó viselkedéshez. Többek között éppen a feleségével szemben használt ilyet, ami lényegében annyit jelentett, hogy sokszor vágta a fejéhez, hogy Mandy Moore igazából nem is zenész. Ezt azzal indokolta, hogy a nő nem játszik egyetlen hangszeren sem.

Mandy Moore és Ryan Adams majdnem 6 évig voltak házasok Forrás: Getty Images/WireImage/Kevin Mazur

A többi hölgy esetében Adams állítólag gyakran élt a zenei karrier belibbentésének eszközével, amiért cserébe persze ilyen-olyan szexuális ellenszolgáltatást kért. Volt olyan nő, akinél ez például telefonszexben valósult meg. De volt olyan lány is, akivel szexuális tartalmú üzeneteket váltott a zenész.

Az a lány állítólag csak 14 éves volt,

mikor rajongóként virtuális kapcsolatba került Adamsszel, de állítólag többnek adta ki magát a valódi koránál. A gyanús üzenetváltások egy jó részét a New York Times idézte is, ezekből pedig kiderül, hogy Adams valóban többször rákérdezett a lány korára, de olyat is írt, hogy ha a lány anyukája megtutná, hogy mit csinálnak, biztosan megölné őt.

Ryan Adams a Twitteren reagált a New York Times cikkére. Azt írta, „nem vagyok tökéletes, és sok hibát elkövettem már. Bocsánatot kérek mindenkitől, akit valaha szándékkal vagy akár anélkül megbántottam.” Aztán hozzátett még egy bejegyzést, amiben azt írta, „azért a cikk bántóan pontatlan. Néhány részletét elferdítették, néhányat eltúloztak, néhány pedig egyenesen hamis. ÉS soha nem létesítenék kapcsolatot olyan valakivel, akiről tudom, hogy kiskorú.”