Vágólapra másolva!
Idén is különleges programokat kínál a Zeneakadémia Tehetség napja elnevezésű családi eseménye vasárnap, amelyre a szervezők koncertekkel, filmvetítéssel, óralátogatással, előadással és kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

Most vasárnap lesz a Zeneakadémián a Tehetség napja elnevezésű családi esemény tele koncertekkel, filmvetítéssel, óralátogatással, előadással és kerekasztal-beszélgetésekkel. Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora azt mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában, hogy az egész napos családi programon

az iskola ifjú tehetségeit szeretnék bemutatni,

emellett betekintést nyújtanak az egyetemen folyó oktatásba is. A programok délelőtt tizenegy órakor kezdődnek a Zeneművészeti Egyetemen. A Liszt Ferenc Kamarazenekar kíséretében a fiatal tehetségek két koncertet is adnak, délelőtt Händel, Vivaldi és Haydn műveit szólaltatják meg. A koncertek között be lehet nézni egy-egy nyilvános órára is: Vigh Andrea, Fassang László, Eötvös József, Dráfi Kálmán és növendékeik engednek betekintést a zeneoktatás műhelytitkaiba.

Fassang László előadásában a Zeneakadémia felújított orgonájáról árul el kulisszatitkokat a Nagyteremben. Lesznek minikoncertek is, amelyeken Vajda Marcell, Hotzi Mátyás, Matuska Flóra, Kovács Gergely, Kristina Vocetková és Jan Vojtek lépnek fel. A kerekasztal-beszélgetésen művészek és oktatók gondolkodnak együtt a tehetséggondozásról és a zenei pályára lépés kérdéseiről. Vigh Andrea azt is mondta, hogy „a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem

csaknem 150 éves fennállása alatt töretlenül hozta azokat a világsztárokat, akik meghatározói a nemzetközi kulturális életnek”. A rendezvényen a közönség megtekintheti a Kodály mindenkié című dokumentumfilmet, amely a Kodály-módszer nemzetközi térhódításáról szól, alkalmazásának eredményeit foglalja össze. A nap zárásaként pedig Mozart műveit hallhatják a látogatók a Zeneakadémia Kamarazenekarának tolmácsolásában, Rolla János vezetésével.