10 éve teljesen illegálisan tartózkodik Amerikában a híres rapper

21 Savage
US rapper 21 Savage attends the 2018 MTV Video Music Awards at Radio City Music Hall on August 20, 2018 in New York City. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
Vágólapra másolva!
Letartóztatták vasárnap a 21 Savage néven ismert híres atlantai rappert az amerikai bevándorlási hatóságok. Kiderült, hogy több mint 10 éve illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

Kiderült, hogy már jóval több mint 10 éve teljesen illegálisan tartózkodik Észak-Amerikában, ezért a bevándorlási hatóságok vasárnap letartóztatták a híres rappert, 21 Savage-et. A rapper 12 éves volt, mikor 2005-ben Nagy-Britanniából megérkezett Atlantába. Érvényes vízuma állítólag egy évig volt, amit viszont azóta nem hosszabbított meg.

21 Savage egyik, 2017-es koncertjén Forrás: AFP/Getty Images/Noam Galai

Eredeti nevén Shayaa Bin Abraham-Joseph a 21 Savage művésznevet felvéve vált ismert előadóvá. Bryan Cox, a bevándorlási hatóság szóvivője azt mondta, hogy a férfi jelenleg Georgia államban van őrizetben, és a szövetségi bevándorlási bíróságon

indul ellene kitoloncolási eljárás.

Cox azt is mondta, hogy a rappert 2014-ben Georgiában már letartóztatták kábítószer-birtoklás miatt, és nem tud róla, hogy a most 26 éves zenész annak idején védelmet kapott volna az Egyesült Államokba illegálisan érkező gyermekek számára létrehozott DACA-programban, amelyben egyébként nem kaphat helyt, aki bűncselekményt követett el.

Diana LaPolt, 21 Savage ügyvédje azt nyilatkozta, hogy ügyfele szegény sorban élő, hátrányos helyzetű fiatalokat segítő programokban dolgozik, gyakran támogat jótékonysági szervezeteket és sok fiatal példaképének tekinti. Elmondta, hogy igyekeznek elérni a rapper szabadon bocsátását és „tisztázni az esetleges félreértéseket”.

A rappernek egy halom koncertje lenne a közeljövőben, csütörtökön Atlantában lépne fel. Legutóbbi albuma, az I Am > I Was a Billboard 200-as lemezlistájának élén debütált.