A halhatatlan Bessenyei Ferencre emlékeznek a Nemzeti Színházban

MAGYARORSZÁG BUDAPEST V. MTV stúdió, Szophoklész: Elektra című drámájából készült tévéjáték felvétele Zsurzs Éva rendezésében. Bessenyei Ferenc színművész.
címke: SZÍNÉSZ BUDAPEST MAGYAR TELEVÍZIÓ +
Vágólapra másolva!
A színészlegenda Bessenyei Ferenc születésének 100. évfordulóját ingyenes programmal ünneplik a Nemzeti Színházban február közepén. 
Vágólapra másolva!

Száz évvel ezelőtt, 1919. február 10-én született az egyik magyar színészlegenda, Bessenyei Ferenc. Ezért a Nemzeti Színház ingyenes programot hirdet, amivel a 2004-ben meghalt színészre emlékeznek.

Bessenyei Ferenc Tőkés Annával a Nemzeti Színház 1951-es Bánk bán-előadásán, amit Major Tamás rendezett Forrás: Nemzeti Színház

A Nemzeti emlékestje a színház Nagyszínpadán lesz február 15-én, 17 órai kezdettel. Előtte, 16 óra 30-kor a színház kertjében virágokat és mécseseket helyeznek el Párkányi Raab Péter Bessenyei Ferencet a Bánk bán szerepében megörökítő szobránál. A színpadi megemlékezésen

a pályatársak közül ott lesz Bakos-Kiss Gábor, Benkő Péter, Császár Angela, Kovács István, Nemcsák Károly, Papp Éva, Piros Ildikó és Rubold Ödön.

A közös történetek mellett filmrészleteket vetítenek majd, és novellák is elhangzanak.

„Talán úgy tudtam élni, hogy hasznossá tudtam tenni magam (...), kivéve azt a néhány pillanatot, amikor az ember éppen tehetséges, a művészetet folyton gyakorolni kell. Főként azért, hogy a teremtő másodperceket jól ki tudjuk használni” – mondta egykor Bessenyei Ferenc.