30 éves ajándékkal készül a Rolling Stones elpusztíthatatlan zenésze

Rolling Stones America Latina Ole Tour In Lima
LIMA, PERU - MARCH 06: Keith Richards of The Rolling Stones performs at Estadio Monumental on March 6, 2016 in Lima, Peru. (Photo by Brian Rasic/WireImage)
Vágólapra másolva!
30 év után újra kiadja első szólólemezét a Rolling Stones elpusztíthatatlan gitárosa, a 75 éves Keith Richards.
Vágólapra másolva!

Keith Richards tavaly volt 75 éves, és tavaly volt egy másik fontos, vele kapcsolatos évforduló is. 2018-ban volt harminc éve, hogy megjelent első szólólemeze, a Talk It Cheap, amit idén,

március végén számos extrával újra kiad.

Az eredeti megjelenés harmincadik évfordulójára újra megjelenik Keith Richards első szólólemeze.

A lemez 1988-ban jött ki, abban az időszakban, amikor Richards és Mick Jagger, a Stones énekese közötti viszony nagyon rossz volt. A Talk Is Cheap-en a brit gitáros társszerzője Steve Jordan dobos-ütőhangszeres volt. Az album annak idején

jó kritikákat kapott,

olyan világhírű rock- és dzsesszzenészek működtek rajta közre, mint például Maceo Parker, Patti Scialfa, Bootsy Collins vagy a Stones korábbi tagja, Mick Taylor.

75 éves a Rolling Stones elpusztíthatatlan gitárosa

A rosszfiúkból álló zenekaron belül neki jutott a „legrosszabb fiú" szerepe. Igyekezett ennek megfelelni, és sok önveszélyes őrültséget csinált életében, ráadásul ő kezdett a legkésőbb szelídülni a Rolling Stones tagjai közül. Ma is kemény hangon nyilatkozik, provokál mindenkit. Emellett szép csendben igazi nagy művésze a hangszerének, csak erről kevesebbet beszél, mint a drogokról.

Az eredetileg 11-számos Talk It Cheap most kiegészül hat bónuszdallal. Az anyag digitálisan, CD-n, hanglemezen és dobozban is elérhető lesz. A boxba eddig publikálatlan fotók, egy nyolcvanoldalas keménykötésű könyv, ritka relikviák, szövegkéziratok, poszterek és egy gitárpengető is kerül.
Keith Richards 1988 óta még két szólólemezt, a Main Offender-t (1992) és a Crosseyed Heart-ot (2015) készítette.