Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési programjában az általános iskolások évenként egyszer ingyenes színházi, cirkuszi és táncelőadásra, valamint komolyzenei koncertre mehetnek.
Vágólapra másolva!

Az Emmi közlése szerint az általuk kidolgozott program lehetőséget ad az iskolák 1-8. évfolyamain tanulóknak, hogy évenként egyszer ingyenesen eljussanak színházi, cirkuszi és táncelőadásra, valamint komolyzenei koncertre, függetlenül a gyerek lakóhelyétől és családja anyagi helyzetétől.

- olvasható a közleményben.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke hétfőn folytatták a múlt évben elkezdett egyeztetéseket. Többek között a művészeti oktatás területén kínálkozó lehetőségekről is beszéltek. A miniszter kérte az MMA vezetőitől, fogalmazzák meg véleményüket, hogyan tudná az MMA méltó módon betölteni a helyét.

A művészeti képzés kiemelten fontos a jövő generációi számára Forrás: Shutterstock

Mindketten egyetértettek abban, hogy a művészeti képzés kiemelten fontos a jövő generációi számára.

Szerintük nemzeti kincseink megbecsülését és továbbadását olyan emberektől várhatjuk, akiknek fontos szellemi és tárgyi kulturális örökségünk megismerése, megóvása és gyarapítása. Közös célként említették, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani a jövő nemzedékeinek művelődésére, önkifejezésére és a nemzeti identitását erősítésére.