Lánya sem áll ki a szexuális ragadózónak tartott R. Kelly mellett

R Kelly
R. Kelly attends a Party at Gold Room on August 7, 2016 in Atlanta, Georgia.
Vágólapra másolva!
Az egy dolog, hogy sorra jelentkeznek zenészek azzal, mennyire sajnálják, hogy a múltban együtt dolgoztak R. Kellyvel, erre legutóbb a saját lánya vállalt egy hosszabb bejegyzést az Instagramon. Többek között elismerte, hogy az apja egy szörnyeteg. 
Vágólapra másolva!

A hétvégén vetítették le Amerikában az R. Kelly szexuális visszaéléseiről szóló dokumentumfilm-sorozatot, ami komoly lavinát indított el. És könnyen lehet, hogy ez a lavina el is viszi az énekest, aki állítólag vagy 20 éve él – a beszámolók alapján – beteges nemi életet. Többen bántalmazásról, nemi erőszakról, fogva tartásról, mentális terrorról, agymosásról és szekta kiépítéséről, valamint fenntartásáról is beszámoltak. Köztük van Kelly egykori felesége is, aki korábban háttértáncosként dolgozott vele, és akitől

az énekesnek házasságuk alatt három gyereke született.

A dokumentumfilm óta hivatalos nyomozás is indult Georgia államban Kelly ellen, Illinois államban pedig valószínűleg indulni fog, mert ott két fiatal nő tűnt el, akikről a szüleik úgy sejtik, hogy Kellynél lakhatnak.

R. Kelly attends a Party at Gold Room on August 7, 2016 in Atlanta, Georgia. Forrás: Getty Images/WireImage/Picasa

A film óta többen bejelentették, mennyire sajnálják, hogy korábban egyáltalán együttműködtek Kellyvel, legutóbb pedig saját lánya törte meg hallgatását, amivel jó ideje már több helyről is piszkálhatták. A lány az Instagramon tett közzé egy hosszabb szöveget, amiben ugyan nem mondja ki, hogy minden igaz, amivel az apját vádolják, de azt például leírja, hogy imádkozik mindazokért, akik érintve voltak az apja különböző akcióiban.

– írja. Hallgatását pedig azzal magyarázta, hogy inkább a saját lelki békéjére és gyógyulására akart koncentrálni. Azt is elárulta, hogy anyjához és testvéreihez hasonlóan ő sem beszélt már évek óta apjával. Az egyik legdurvább kijelentése pedig ez: „a szörnyeteg, akivel engem szembesítetek, az apám.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#RKelly’s daughter #Buku aka #JoannKelly speaks on #SurvivingRKelly (SWIPE)

The Shade Room (@theshaderoom) által megosztott bejegyzés,

Kelly egyébként a héten ünnepelte 52. születésnapját egy chicagói szórakozóhelyen, ahova a CoS információi szerint a rendőrök is ellátogattak, de végül nem vitték el az énekest. Aki a Bump N' Grind című száma után,

egy-két káromkodás kíséretében beleüvöltötte a mikrofonba,

hogy aznap van a születésnapja, és egyáltalán nem érdekli, hogy mi folyik az ügyében. A lap úgy tudja, hogy a rendőrök körülnéztek Kelly chicagói stúdiójában is, ami többek beszámolói alapján az állítólagos szekta egyik bázisa.

R. Kelly nemtörődömségét némileg alátámasztja, hogy állítólag meg sem nézte a róla szóló dokumentumfilmet, de a műsor sugárzása után olyan információk kerültek ki a legszűkebb köréből, hogy

mindenkit be fog perelni, akinek köze volt a filmhez.

R. Kelly első komolyabb ügye még a 2000-es évek legelején volt, amikor kikerült a netre egy amatőr felvétel, amin valószínűleg ő szerepelt, amint egy kiskorú lánnyal közösült. R. Kellyt végül minden vádpont alól felmentették. Aztán az utóbbi egy-két évben, nyilván a metoo-kampánynak is köszönhetően egyre több nő jelentkezett R. Kellyről szóló történetekkel, amik legtöbbször szexuális visszaélésekről szóltak. Ezek eredménye lett az amerikai Lifetime csatornán levetített, többrészes dokumentumfilm-sorozat.