Szólólemezt készít Molnár Levente operaénekes

Molnár Levente
Molnár Levente
Vágólapra másolva!
Jelenleg is dolgozik Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes első szólólemezén, amelyen zömében bariton áriákat hallhat majd a közönség.
Vágólapra másolva!

Első szólóalbumán dolgozik Molnár Levente világhírű operaénekes. A lemezre főleg bariton áriákat rögzítenek, és a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri Molnár Leventét. A zenekart a lemezen egy olasz származású karmester, Claudio Morbo vezényli – mondta el az operaénekes az M1 aktuális csatornán csütörtökön. tanak a lemezfelvétel munkálatai. „Fantasztikus munkatársakkal dolgozom együtt, Claudio Morbo a világ minden neves operaházában dirigált már, és jó az összhang a MÁV Zenekarral is” – mondta az énekes. Emellett dicsérte a hangmérnökök, Buczkó Gábor és Bárány Gusztáv munkáját is.

Rosszulesik, ha lerománoznak, de még nehezebb, ha magyarként sértegetnek

Aktuálisan merész a Bánk bán opera, amelyet az Erkel Színházban mutattak be szeptember elején - mondta Molnár Levente az Origónak, de beszélt az erdélyi gyerekkoráról, arról, hogy milyen a New York-i Metropolitanben vagy a világ más vezető operaházaiban énekelni.

Molnár Levente úgy mondta, az új album egy bemutatkozó portrélemez lesz, amihez új repertoárjából válogat. Azt is elmondta, hogy

szerinte több operaénekesnek kellene lemezt kiadnia,

mivel ez mostanában nem túl gyakori. A készülő hanganyagot azoknak is a figyelmébe ajánlotta, akik meg akarnak barátkozni az operával. „Azért érdemes ezzel a lemezzel kezdeni, mert a bariton emberi, meleg, természetes hangfaj. [...] A lemez tele van érdekes karakterekkel, sok benne a lágyság, szeretet” – mondta.

A műsorban felidézték, hogy hatalmas siker volt a Magyar Állami Operaház Molnár Levente főszereplésével előadott Bánk bán-előadása. Az előadás a napokban külön dicséretet kapott az Egyesült Államok egyik legkiválóbb operaszakértőjétől, Fred Plotkintól, aki a 2018-as év egyik kiemelkedő alakításaként említette az operaénekes Bánk bán-ját a Lincoln Centerben.