Lady Gaga sajnálja, hogy együtt dolgozott egy szexragadózóval

R Kelly
ATLANTA, GA - DECEMBER 27: R. Kelly Performs during the Holiday Jam at Fox Theater on December 27, 2016 in Atlanta, Georgia. (Photo by Prince Williams/WireImage)
Vágólapra másolva!
Nem Lady Gaga az első, aki azért kér elnézést mindenkitől, mert évekkel ezelőtt közös dalt készített R. Kellyvel, aki ellen a napokban már nyomozás is indult. 
Vágólapra másolva!

Az R. Kelly szexuális visszaéléseiről szóló dokumentumfilm-sorozat utolsó részét vasárnap adta le az amerikai Lifetime csatorna, és azóta rengeteg dolog történt az ügyben. Először is kiderült, hogy R. Kelly – állítása szerint – egy pillanatot sem látott egyik részből sem, de perrel fenyegetett meg mindenkit, aki megszólalt benne, vagy bármilyen köze volt a Túlélni R. Kellyt (Surviving R. Kelly) elkészítéséhez. Emellett létrehozott egy, a szereplőket lejáratni próbáló Facebook-oldalt, amit az üzemeltető – a közösségi normák megsértésére hivatkozva –

nagyon hamar eltávolított.

De csinált weboldalt is, amivel ugyanez lehet a terve, bár még semmit nem töltöttek fel rá. Szerdán pedig arról jött hír, hogy a dokumentumsorozat eredményeként hivatalos nyomozást is indítottak R. Kelly ellen Georgia állam Fulton megyéjében. Azóta pedig kiderült, hogy más államban is foglalkoznak az üggyel, mert két eltűnt fiatal nőről a szüleik úgy sejtik, hogy R. Kellynél lehetnek.

R. Kelly a napokban ünnepelte 52. születésnapját Forrás: Getty Images for BET/Earl Gibson

A filmben megszólalt John Legend mellett Chance The Rapper is, aki elmondta, hogy nagy hibának tartja, hogy a múltban együttműködött R. Kellyvel. A Somewhere in Paradise című számát készítették közösen. A filmbeli szereplésre Lady Gagát is felkérték, de valamiért nem vállalta, hogy kamerák előtt beszéljen az együttműködésükről. Mert ő is készített duettet R. Kellyvel, amit szerda este vetetett le valamennyi streaming szolgáltatóról. Ez a Do What U Want. Azt is megígérte, hogy soha többet nem vállal közös munkát a gyanúba keveredett énekessel. Egy hosszabb Twitter-bejegyzést szánt a dolognak, amiben leírja, hogy 1000 százalékosan hisz a filmben megszólalt nőknek, természetesen elutasít minden hasonló támadást, visszaélést, bárkivel történjék is.

A törlések, retorziók sorába illik még két dallasi rádió lépése, ezek ugyanis töröltek minden R. Kellyhez köthető dalt a repertoárjukból. R. Kelly ügyében van még egy komolyabb fejlemény. Bejelentkezett egy házaspár, akiknek a lánya még mindig R. Kellyvel él, de

alig tudnak vele kapcsolatba lépni.

A szülők annak ellenére szerepeltek a dokumentumfilmben, hogy R. Kelly egyik menedzsere állítólag megfenyegette őket. Sikerült a rendőrség jelenlétében rögzíteniük azt a telefonbeszélgetést, amiben a menedzser azt mondta, hogy ha nyilatkoznak a filmben, akkor ők pedig kénytelenek lesznek a nyilvánosság előtt bebizonyítani, hogy a szülők hazudnak, ami rossz helyzetbe hozza az egész családot. R. Kelly állítólagos szexszektájáról már kikerültek infók korábban ott élő nőktől, akik nagyon hatásos agymosásról számoltak be.

Vigyázó szülők

R. Kelly a '90-es években több ajánlattal is megkereste a fiatal lányokból álló, 1990-ben indult Destiny's Childot is. Ezzel a formációval robbant be Beyoncé is, és az együttest sokáig az ő apja, Matthew Knowles menedzselte. A Metrónak a héten adott interjújában az üzletember elmondta, hogy elsősorban azért utasította vissza a felkéréseket, mert már abban az időben lehetett hallani ilyen-olyan híreket R. Kelly ügyeiről. Többek között az Aaliyah-val kötött házasságáról, amit okirat-hamisítással tudtak csak megoldani, ugyanis a 2001-ben meghalt

énekesnő akkor még csak 15 éves volt.

Matthew Knowlesnak többek között az sem tetszett, hogy R. Kelly stúdiójában a felvételi idő mindig késő éjszaka történt. Ráadásul úgy volt berendezve a stúdió, hogy volt egy hatalmas hely a felvételhez, egy másik pedig a tánchoz, ahol folyamatosan bulizott néhány tucat ember. Végül nem lett közös felvétel, viszont született egy dal, amit R. Kelly írt, és a Destiny's Child adott elő.

A dal végül nem került fel a lányok egyetlen lemezére sem, de szerepelt az 1999-es Life című filmben, aminek Eddie Murphy volt a főszereplője.