Amerikában debütál a magyar újcirkusz társulat

Recirquel
Vágólapra másolva!
A progresszív művészeti alkotások fellegvára, a New York-i Brooklyn Academy of Music kulturális központ mutatja be a Recirquel Újcirkusz Társulat a Non Solus című produkcióját februárban. 
Vágólapra másolva!

New Yorkba utazik a Recirquel Újcirkusz Társulat, és első együttesként lép fel február 14. és 16. között a progresszív művészeti alkotások fellegvárának számító, a New York-i Brooklyn Academy of Music (BAM) kulturális központban. A társulat a Non Solus című,

az emberi létezés alapvető mérföldkövein átívelő,

a cirkuszművészetet a tánccal ötvöző, minimalista darabját mutatja be. A Recirquel a BAM színpadára lépve olyan társulatokat és művészeket követve kerül a világ előadó-művészeti élvonalába, mint a szentpétervári Mariinszkij Színház balettkara, a világ legnagyobb balett-táncosaként emlegetett Baryshnikov, vagy a világhírű német Wuppertali Táncszínház megalapítója, Pina Bausch.

A Magyarországon 2015-ben debütált a Non Solus, ami két ember története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak mélységeit. Vági Bence művészeti vezető azt mondta, „noha három éve debütált a Non Solus, úgy érezzük, a New-York-i bemutatóra érik meg igazán ez a produkció. Rengeteg próbán vagyunk túl az elmúlt két-három hónapban, minden részletet tökéletes alapossággal dolgoztunk ki, ami egy kétszemélyes darabnál elengedhetetlen”.