Énekesi karrierjéről vall a világhírű magyar színész

Veréb Tamás, Kalmár Tibor, Sláger FM
Vágólapra másolva!
Június 30-án 20 órától Veréb Tamás és Vörös István lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában.
Vágólapra másolva!

Veréb Tamás még alig múlt huszonöt esztendős, de már 16 éve, hogy a világot jelentő deszkákra lépett. Ebből fél évtizedet az Operettszínház társulatában töltött. Számos világhírű musical főszerepét hozta el a Miskolcról, egész pontosan Diósgyőrből induló Veréb Tamásnak a pesti Broadway, közte a számára világrekordot jelentő Rómeó és Júlia férfi címszerepét. Hogy miben volt világelső a fiatal musicalszínész, kiderül a Sláger Témából. Ahogy az is, miképpen készül a darab 15 éves jubileumi előadására, amelyet szeptember közepén tartanak majd a Budapest Arénában, és hogy mennyire működik már most a kémia az új Júliával, Kardffy Aishával.

Veréb Tamás és a műsorvezető Forrás: Origo

Veréb Tamás énekesi karrierjéről is vall majd, így megtudhatjuk, a zongorakísérettel színesített előadói estjei, vagy éppen a popzenei sikerlistákat ostromló slágerei, így például a tavaly ősszel megjelent Éjszakai őrjárat áll-e hozzá közelebb zeneileg. Szó lesz még két általa írt „himnuszról is", hiszen 2017-ben ő jegyezte a vizes vb hivatalos dalát, tavaly pedig a Budapest Dal pályázatra írta az Akárcsak Budapest slágert. Sőt, már most tudja, mit tesz idén azért, hogy közelebb kerülhessen nagy álmához, miszerint 2020-ban ő képviselhesse Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Vörös István lesz a vendég.

Akinek történetét még Moldova György is megírta egykoron. Az pedig, hogy lesz-e élete, zenei pályafutása sztorijából netán mozifilm, arról is szó lesz majd a Sláger Témában. Mindenesetre az idén év elején megjelent önvallomás kötete, az „Én az időt nem sajnálom" jó forgatókönyvalap lehet. Vörös István élete tényleg filmbe illő, hiszen lassan 45 esztendeje már, hogy elkezdte zenei karrierjét, ami majdnem egészen más irányt vett, mint a Prognózis.

Vörös István és Kalmár Tibor Forrás: Origo

Hogy mi lett volna akkor, ha Zoltán Erikával írnak közös slágert, kiderül a vasárnapi adásból. Ahogy az is, mit jelent a hajsza-rock, és véletlen-e vagy tudatos, hogy a Prognózis-korszak, majd pedig a két évtizede tartó szólókarrierje is megannyi beszédes dalcímet és albumnevet hozott. De szó esik majd arról is, hogy a közelgő 2020-as év miért is kínál dupla indokot arra, hogy végre vörösre tapsolhassuk a tenyerünket egy Vörös István-nagykoncerten. Hogy ennek kapcsán mit prognosztizál a zenész, elmondja a Sláger Témában.

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Törőcsik Franciskával készült interjút hallgathatjuk meg újra.

Törőcsik Franciska vérében egyszerre pezseg a jazz és a popzene, a történelmi korok zsánerét tökéletesen megformáló színművész, de ugyanúgy helytáll a musicalek, operettek világában is, mint a prózai, drámai művekben. A színésznő a Sláger Téma Extrában első nagylemezének, a Don't stop the music művészi motivációiról is mesél. De szó esik majd színpadi karrierjének talán eddigi legfontosabb mérföldkőjéről is. Az 1945 Berlinjében játszódó Anonyma – Nő a háborúban monodrámában egy olyan nőt alakít, akit a Vörös Hadsereg katonái többször is megerőszakoltak. Hogy a második világháború borzalmai mennyire hatják a jelenkor generációnak mindennapjait is, illetve, hogy ezek feldolgozásában mennyire segíthet a hasonló színdarabok által felszínre törő kibeszélnivaló, arról is vall Törőcsik Franciska.

Törőcsik Franciska Forrás: Sláger Fm

Ahogy azt is kifejti, mennyire kell ezeket a korokat figyelmeztetésként megélnünk a jelenkorban, hogy soha többé ne történhessen hasonló borzalom a mi világunkban. De szó esik majd mozis karrierjének legemlékezetesebb filmjeiről, mint például az őt a történelmi zsánerekbe helyező Aurora Borealis – Északi fényről és a Budapest Noirról. De megtudhatunk majd titkokat a készülőfélben lévő magyar sci-firől is. A Noel Péter rendezte 129-ben a szinkronszínészként is kiváló kollégái, Kálloy Molnár Péter, Pikali Gerda és Szabó Sípos Barnabás lesznek a főszereplőtársai. Törőcsik Franciska egyéb jövőbeni film- és tévészerepeiről is említést tett, így például A mi kis falunk sorozatban felbukkanó karakterének lehetséges további sorsáról, valamint egy előkészületben lévő külföldi filmszerepéről is szót ejt majd.

2019. június 30-án 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Veréb Tamással, Vörös Istvánnal és Törőcsik Franciskával, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel, változatosan!