Koós János özvegye: Ne gondolja senki, hogy belül nem zokogok

Koós János temetése a Farkasréti temetőben 2019 március 20-án
Vágólapra másolva!
Néha nagyon nehéznek tartja férje, a két hónapja meghalt Koós János emlékei között élni mindennapjait, néha pedig nagyon jólesik neki. Az özvegy, Dékány Sarolta komoly döntés előtt áll. 
Vágólapra másolva!

Két hónapja halt meg Koós János, és özvegye, Dékány Sarolta még mindig nincs túl a gyászon. Legutóbb arról beszélt a Blikknek, mennyire nehéz együtt élnie egykori közös otthonukban, miközben pedig

sok olyan nap is van, amikor éppen ezek, az emlékeket ébresztő tárgyak nyugtatják meg.

Dékány Sarolta férje temetésén Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Hamarosan megtartják a hagyatéki tárgyalást, akkor kiderül majd, mi a helyzet. Nem tudok még biztosat mondani, de lehet, hogy eladom, és elköltözöm innen. Itt minden a férjemre emlékeztet, még mindig érintetlenül hagytam a ruháit, a személyes tárgyait.

máskor pedig kifejezetten jó. Akkor persze minden más lenne, ha elhagynám az otthonunkat...” – mondta Dékány Sarolta, aki még mindig nem tudta feldolgozni férje halálát: „nem sikerült még feldolgoznom, hogy János elment, és szerintem ezt nem is lehet. Sokszor, szinte mindennap kijárok a sírhoz, mindig van ott tennivaló. A gyerekeim is gyakran jönnek, de ha nem tudnak meglátogatni, akkor hívnak. Határozottan jobban vagyok, de ne gondolja senki, hogy belül nem zokogok.”

Koós János és felesége, Dékány Sarolta a Magyar Rádió 8-as stúdiójában Bágya András zeneszerzővel. A fotó 1975-ben készült Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán

Az énekesnő és a legendás táncdalénekes 1971-ben házasodtak össze, és azóta elválaszthatatlanok voltak, sokszor fellépni is együtt jártak.