Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az Arénában ünnepli 50. születésnapját az Apostol

Apostol együttes
Vágólapra másolva!
Jövőre lesz 50 éves az Apostol együttes, és a születésnapot az Arénában ünneplik.
Vágólapra másolva!

2020. március 20-án nagykoncerttel ünnepli meg 50. születésnapját az Apostol együttes a Papp László Budapest Sportarénában. Az együttes története 1970 nyarán kezdődött. Az akkor még komolyzenei tanulmányaikat folytató diákokat hamar megfertőzte a beat mozgalom, nyitottak voltak az új zenei stílusokra is. A salgótarjáni Országos Könnyűzenei Fesztivál megnyerése, valamint az első rádió- és lemezfelvétel arra ösztönözte a csapatot, hogy ezek után már ne csak hobby zenekar legyenek.

Apostol együttes Forrás: Broadway Event

Az első átütő sikert az Okosabban kéne élni című dallal érték el, és amikor Meződi József csatlakozott hozzájuk, különleges hangszínével hamar belopta magát a közönség szívébe, így a sikerük tovább folytatódott. A zenekar egyedi stílusa hamar kikristályosodott, hiszen

az addig jazzrockot játszó csapat a szórakoztató könnyűzene felé fordult,

és sorra születtek a nagy slágerek, a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled vagy az Eladó kiadó most a szívem és a többi. Fontos időszak volt az életükben a színházi zene is, számos sikeres produkcióban működtek közre, ám a koncertezést soha nem hagyták abba, sorra írták az új dalokat is. Folyamatosan koncerteznek, eddig közel 10 ezer koncertet adtak itthon és külföldön, számos arany- és platinalemez, hazai és nemzetközi díj birtokosai.

A 2020. március 20-i jubileumi nagykoncertjükön egy időutazás részese lesz a közönség. Felidézik a zenekar korszakait és meglepetésekkel is készülnek, sőt, olyan dalokat is eljátszanak, amiket koncerteken nem, vagy csak ritkán hallani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről