Meghalt Czipó Tibor

Czipó Tibor beszél CSELEKVÉS gesztikulál Közéleti személyiség foglalkozása művész SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY zenész
Budapest, 2018. február 7. Czipó Tibor, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa, a Mini együttes alapítója a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Tolcsvay Béla (Tolcsvay Nagy Béla) Kossuth-díjas gitáros, énekes, zeneszerző, szövegíró, a Tolcsvay-trió vezetője munkásságáról beszélgetnek a résztvevők. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Életének 70. évében, vasárnap meghalt Czipó Tibor zenész, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa.
Vágólapra másolva!

Vasárnap hajnalban meghalt Czipó Tibor, a Tolcsvay Trió basszusgitárosa. Halálának hírét az együttes közölte az MTI-vel.

Czipó Tibora Hogy volt?! című tv-műsor felvételén 2018-ban Forrás: MTI/Zih Zsolt

Czipó Tibor 1967-ben a Mini együttes alapítója volt szólógitárosként. A Tolcsvay Trióhoz 1971-ben csatlakozott egy rövidebb időre, majd 1973-tól egészen 1978-ig játszott az együttessel. A Trió 1979-ben feloszlott, és a Tolcsvay testvérek, Béla és László megalapították a Tolcsvay-együttes formációt. A trió csak a '90-es évek közepén éledt újjá, ahol ismét Czipó Tibor basszusgitározott.

A Minivel: Török Ádám, Dobos Doxa Sándor, Czipó Tibor és Závodi János Forrás: Fortepan / Sándor Dávid

Több mint 50 éves zenei munkáját számos nagylemez, többek között a Tolcsvay Trilógia darabjai, a Napfényfia (1992), a Rijjadóleány (1996) és a Csillaglánc (1999) is őrzi. Olyan Tocsvay-felvételekhez fűződik a neve, mint a Ne sírj, kedvesem, a Nemzeti dal és a Tavaszváró.

A Magyar Rádió 6-os stúdiója, A népdaltól a folkbeatig című műsor - Tolcsvayék és a trió: Tolcsvay Béla, Tolcsvay László, Czipó Tibor, Németh Oszkár, Móricz Mihály Forrás: Fortepan / Szalay Zoltán